Turisme afgørende for vækst i ”Vandkantsdanmark”

Turisme kommer til at betyde mere og mere i Vestdanmark og ved Limfjorden i takt med, at befolkningstallet bliver mindre i flere vestjyske kommuner.

Turister Vesterhavet
Foto: Martin Dam Kristensen, Scanpix

Turisme er afgørende for fremtidig vækst i Vestdanmark og ved Limfjorden. Det står klart, efter Danmarks Statistik netop har offentliggjort en oversigt over den formodede udvikling i befolkningsantallet. Tallene viser, at det går den forkerte vej.

26 af Danmarks kommuner uden for storbyerne står til at opleve et fald de kommende 10 år i antallet af indbyggere. Blandt dem er fire ud af fem af Enjoy Limfjordens medlemskommuner – Lemvig, Struer, Skive og Morsø. Kun Holstebro Kommune står til at opleve vækst.

På samme tid kan Enjoy Limfjorden for tredje år i træk præsentere en vækst i antallet af overnattende gæster i området, der ligger over landsgennemsnittet. Således overnattede i alt 2.164.898 gæster i destinationen i 2016 - det højeste tal siden 2008 i de fem kommuner.

- Det er lidt paradoksalt, at antallet af turister i kommunerne bare stiger og stiger, imens det går den modsatte vej for bosætningen. Jeg tror, at området er ideelt til at holde en god ferie, nyde omgivelserne, maden, naturen, Limfjorden og det vilde Vesterhav, siger Peter Emsenhuber Graversen, leder af Enjoy Limfjorden.

Han forventer, at 2017 rent turismemæssigt bliver endnu et rekordår, og han opfordrer derfor til, at man satser mere på turismen for at skabe vækst i det, han kalder for ”Vandkantsdanmark.