TTH slog Viborg i tæt topkamp

Team Tvis Holstebro og Viborg HK fulgtes godt ad i torsdagens topbrag, men TTH-spillerne havde flest kræfter til sidst. Dermed er Team Tvis Holstebro sikre på tredjepladsen.

TTH, kvinder, jubel150713.jpg

Team Tvis Holstebro og Viborg mødtes torsdag aften i en dramatisk topkamp i Viborg. Inden opgøret lå holdene henholdsvis nummer tre og nummer fire, så det var livsvigtige point, der var på spil.

De to hold fulgtes godt ad det meste af kampen, og ingen af holdene fik skabt et afgørende hul. Midt i anden halvleg lykkedes det dog Viborg at komme foran med tre, og så lignede det to point til midtjyderne.

Vandt på kræfterne

Men så slap kræfterne op for Viborg HK, der var hæmmet af sygdom og skader hos blandt andre Louise Burgaard. Med seks minutter igen løb Team Tvis Holstebro fra hjemmeholdet, og endte med at vinde lokalopgøret med 30-27.

- Det var en svær kamp. De spillere, der var tilbage i Viborg, klarede det godt, når man tænker på, at de var ramt af sygdom og skader, sagde Team Tvis Holstebros playmaker Kristina Kristiansen efter kampen til Ritzau.

Hun fortsatte: 

- Vi var foran med tre, og så var de lige pludselig foran med to, så det svingede rigtig meget, men til sidst rendte vi med sejren, så jeg er pisse glad.

Tre højrehåndede bagspillere

Viborg-træner Lars Friis-Hansen ærgrede sig over, at holdet ikke kunne holde føringen mod Team Tvis Holstebro.

- Det blev afgørende, at vi løb tør for idéer i vores angrebsspil til sidst. Det gav dem nogle nemme kontramål. Vi var nødt til at spille med tre højrehåndede bagspillere, og det løste vi godt, indtil der manglede fem-seks minutter. Så fik Tvis lukket os ned, og vi kom ikke til de afslutninger, vi skulle. Så det var ærgerligt, for der blev fightet godt og spillet flot håndbold, men det var svært at spille uden en venstrehåndet bagspiller, sagde Viborg-træner Lars Friis Hansen til Ritzau.

Team Tvis Holstebro sikrede sig med sejren tredjepladsen i Håndboldligaen, og dermed muligheden for selv at vælge modstander i kvartfinalen.