TTH Holstebro taber nøglekamp i Champions League

TTH Holstebro fik ikke point med hjem fra Rumænien. En sløv start i hver halvleg kostede dyrt.

Med 25-30 ude mod Dinamo Bukarest taber TTH Holstebros håndboldherrer for femte gang i syv opgør i Champions League og ligger fortsat sidst i gruppe D. Dermed lever drømmen om videre avancement kun i den yderste teori. TTH Holstebro skulle i Rumænien forsøge at følge op på søndagens livgivende Champions League-sejr over tyrkiske Besiktas. Men sådan gik det ikke.

Lige ved pausen
TTH halsede efter fra start, og gæsterne var nede med både 2-6 og 4-8 i Bukarest, før de fandt ind i den gode rytme. Langsomt åd træner Patrick Westerholms tropper sig ind på hjemmeholdet, og ved 11-10 kom gæsterne fra Danmark foran for første gang. Ved pausen var stillingen 12-12.

Høj klasse fra afløser
TTH's norske keeper, Torbjørn Bergerud, var blevet syg på rejsen til den rumænske hovedstad, men hans afløser fra start, Rasmus Lind, viste igen høj klasse - lige som han gjorde forleden i sejren over Besiktas. Ikke mindst Rasmus Lind var med flere redninger en vigtig faktor, da TTH mod slutningen af første halvleg fik kontraspillet op i gear.

Mange fejl
Den første kamp mellem de to hold endte 32-32, men i anden halvleg mistede parløbet takt, da TTH begik flere store fejl på stribe. Trods flere store redninger af Rasmus Lind trak Dinamo Bukarest fra til 18-14. Derefter kom Torbjørn Bergerud på banen for at forsøge at redde et straffekast, men forgæves, og så førte rumænerne med fem mål med 20 minutter tilbage. TTH fik også chancen på straffekast, men ved stillingen 16-21 brændte Magnus Bramming for anden gang i træk. Forinden havde han scoret ti mål i kampen. Gæsterne forsøgte, men formåede ikke som i første halvleg at opveje den lidt sløje start med en god slutspurt. Fem minutter før tid ved rumænsk føring 27-21 fik Bukarest to mand smidt ud med kort tids mellemrum. Men heller ikke det danske overtal kunne ændre kampen.

Svært at komme videre fra gruppen
Med tre gruppekampe tilbage har TTH langt op til en af de to pladser, som giver videre deltagelse fra gruppen. Andenpladsen indtages af Motor Zaporozhye med syv point. Samme antal har Besiktas på tredjepladsen. Begge hold har spillet en kamp færre end TTH, der blot har tre point for syv kampe. Dinamo Bukarest rykker med sejren op på seks point.