TTH Holstebro har brug for akut økonomisk hjælp

TTH Holstebro kæmper med store økonomiske problemer. Klubben skal bruge 6 millioner kroner her og nu.

Trods flere år med større sportslig succes end budgettet burde berettige til, har TTH Holstebro gennem de seneste tre år leveret underskud i millionklassen. Klubben har akut brug for seks millioner kroner til styrkelse af egenkapital og til drift af klubben. Det skriver klubben torsdag i en pressemeddelelse.

- Trods massiv sportslig succes gennem flere sæsoner er det en kontinuerlig udfordring at få økonomien i TTH Holstebro til at hænge sammen. Sæsonen 2015-2016 resulterer i et underskud i nærheden af 5 mio. kroner, hvilket er særdeles utilfredsstillende, konkluderer Jørgen Hansen, formand for TTH Holstebro. 

- Underskuddet skyldes øgede omkostninger i forbindelse med vores sportslige succes samtidig med, at vi mistede omsætning, forklarer formanden.

Han er klar i mælet, når det kommer til den umiddelbare fremtid for i klubben.

- Budgettet for indeværende sæson siger lige nu et minus på 3 mio. kroner, og før vi finder de penge, kan vi ikke sige noget konkret om klubbens fremtid, og dermed sikre ligahåndbold i TTH Holstebro, erkender Jørgen Hansen.

Med udgangspunkt i klubbens aktuelle økonomiske udfordringer inviterer TTH Holstebro sponsorerne til debataften om håndboldens fremtid i Holstebro. TTH ønsker at drøfte klubbens muligheder og udfordringer i håb om, at der sammen med sponsorkredsen kan skabes grundlag for et økonomisk bæredygtigt fundament for et fortsat elitehåndbold i Nordvestjylland.

- Det er tvingende nødvendigt, at vi sammen med sponsorer og samarbejdspartnere får fastlagt en ny strategi, der er tilpasset både økonomisk og sportsligt. Når det er på plads, kan vi sammen fastlægge klubbens sportslige niveau og ambitioner for de kommende år.

- Sponsorerne bliver dermed afgørende for klubbens kommende sportslige niveau. Vi har virkelig brug for, at Holstebro og Nordvestjylland nu for alvor rykker sammen, siger Jørgen Hansen, som påpeger at sponsormødet den 25.oktober har afgørende indflydelse på det videre forløb.

- De vedvarende bestræbelser på at få indtægter og udgifter til at hænge sammen hæmmer klubbens muligheder for at udvikle sig i fred og ro. Derfor er det nu nødvendigt, at vi både får tilført kapital her og nu samt sikret et økonomisk fundament.

- Vi har som mål at indgå nye partnerskaber med sponsorer i tre år frem mod 2020. Det vil sikre, at TTH Holstebro for første gang er i stand til at planlægge sportsligt og strategisk mere end en sæson frem, og det skal være med til at langtidssikre elitehåndbolden i Nordvestjylland, siger Jørgen Hansen.

Bestyrelsen i TTH Holstebro vil i de næste to måneder arbejde frem mod en bæredygtig løsning. Den 15.december 2016 vil klubbens fremtidige strategi og ”Ligaplan 2020” blive præsenteret.