Trykkeri laver fejl: Kandidater mangler valgplakater

En række kandidater må se langt efter deres plakater i lygtepælene. De har nemlig ikke modtaget dem endnu.

Rasmus Gamst Beltofte har fundet sine gamle valgplakater frem, men de holder næppe til en storm.
Rasmus Gamst Beltofte har fundet sine gamle valgplakater frem, men de holder næppe til en storm.
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Fra klokken 12 lørdag var det tilladt at hænge valgplakater op rundt omkring i landets lygtepæle, men en række midt- og vestjyske kandidater til det kommende kommunalvalg måtte nøjes med at hjælpe partifæller med deres plakater i stedet for at hænge sine egne op. De har nemlig ikke modtaget plakaterne endnu. 

- Det havde godt nok været rarere at sætte egne plakater op også, siger Steen Nysom, der er byrådskandidat for socialdemokratiet i Viborg Kommune. 

Trykkeriet, der var bestilt til at trykke plakaterne for partiet, har lavet en fejl, så Steen Nysom og 19 andre socialdemokratiske kandidater i Viborg har ikke modtaget plakaterne.

- De plakater, vi skulle have haft for fjorten dage siden, blev skubbet til en deadline, der hed i går aftes - som man må sige er i 11. time - og så viser det sig, at de ikke når i mål med den aftale. Så det er bundærgerligt, siger Steen Nysom. 

Det Radikale Venstre i Holstebro Kommune står med akkurat samme problem. 

- Det er super ærgerligt, og det er super frustrerende. Det er jo 14.000 plakater ud af nogle-og-halvtreds tusinde plakater i hele landet, der mangler. Og det er alle vores plakater her i Holstebro, siger Rasmus Gamst Beltofte
der er lokalformand for de radikale i Holstebro.

Partiet har fundet en alternativ løsning på problemet. De har hevet de gamle valgplakater frem fra gemmerne. 

- Som man kan se, så har de været hængt op én gang. De bøjer lidt, og de kan slet ikke klare en storm eller en hel november måned, siger Rasmus Gamst Beltofte (B).

Alle de manglende plakater skulle gerne komme på mandag - så er spørgsmålet bare, om der stadig er plads i lygtepælene.