Trygfonden donerer 500.000 kroner til sikkerhed i Klitmøller

En forening fra Klitmøller har fået 500.000 kroner fra Trygfonden. Pengene skal bruges til at sikre surfere og andre sportsudøvere på vandet.

Klitmøller Tryg
Foto: Sebastian Andreasen, TV MIDTVEST

Foreningen Cold Hawaii Water Safety fra Klitmøller har netop fået en halv million fra Trygfonden. Pengene skal bruges til at sikre surfere og andre sportsudøvere på vand - særligt i mere voldsomt vejr. Og donationen falder på et tørt sted, Det var nemlig lige før, at konceptet igen måtte droppes.

- Den pose penge betyder alt. Det er afgørende for, at man overhovedet har noget som helst sikkerhed herude. Ellers har vi ingen ting. Det ville ikke være muligt uden den pose penge, lyder det fra Andree Gothe, der er formand for Cold Hawaii Water Safety i Klitmøller.

Foreningen fra Klitmøller var blandt 89 ansøgere i Region Nordjylland, hvor godt 2,5 millioner kroner skulle fordeles.

Trygfonden uddeler i alt 5,5 millioner kroner i Region Nordjylland i 2016. Det er den første af to puljer, som organisationen har fået pengene fra.

- Der er ingen andre i Danmark, der har ”water safety” på samme måde, så det vil vi meget gerne være med til at støtte, siger Lone Poulsen, der er næstformand for TrygFonden i Region Nordjylland.

Selvom de mange penge gør en stor forskel, så er det ikke planen, at de nye jetski skal erstatte anden hjælp på havet.

- Vi skal ikke erstatte den professionelle redningstjeneste. Vi henter udelukkende surferne, når der er fralandsvind, og de bliver trætte, så de ikke kan padle ind, eller hvis der måske er problemer med deres udstyr, forklarer Andree Gothe.

Og Cold Hawaii Water Safety sejler med de nye Jetski en travl fremtid i møde. Organisationen er non-profit og allerede booket til fire vandsports-arrangementer.