Truer med at fyre forsynings-formand

Socialdemokraterne på Mors truer med at fyre formanden og den samlede bestyrelse for forsynings-selskabet, fortæller Limfjord Update.

Morsoe Kommune.jpg

Socialdemokraterne og Liberal Alliances Uffe Korsgaard er røget i totterne på hinanden på Mors.

Socialdemokraterne i kommunalbestyrelsen på Mors truer med at fyre Liberal Alliances Uffe Korsgaard og den samlede bestyrelse for Morsø Forsyning, fordi de stadig ikke har fået samarbejdet mellem det kommunal forsyningsselskab og kommunens forvaltninger til at fungere, fortæller Limfjord Update.

- Jeg har haft møde med Uffe Korsgaard lige efter nytår, og der blev vi enige om, at nu skulle han prøve at får styr på det. Det har han tilsyneladende ikke evnet. Det stiller mig så i den situation, at så kan jeg ikke rigtigt have tiltro til hverken bestyrelsesformanden eller den daglige ledelse længere, siger den socialdemokratiske viceborgmester Viggo Vangsgaard, der også er næstformand i Teknik og Miljø til Limfjord Update.

Kritikken blev rejst på forsyningsselskabets generalforsamling mandag aften.

- Førhen, da det var Poul Rosen, der var formand, der fik vi jævnligt en orientering om, hvad der foregik og hvad der var planen, hvordan situationen var osv. Vi får så at sige ingen information længere. Og det er problematisk synes jeg. Det er trods alt kommunen der er eneejer af forsyningen, siger Viggo Vangsgaard. 

Liberal Alliances Uffe Korsgaard forstår ikke kritikken

- Jeg synes, Viggo Vangsgaards kritik er helt utilstedelig. Det er jo en kritik af hele bestyrelsen. Og jeg er slet ikke enig i, at vi ikke giver nok information videre. Morsø Forsyning er et aktieselskab, og i sådan et selskab er der nogle spilleregler, vi skal overholde, lyder Uffe Korsgaards svar på kritikken til TV2 Nord.

Viggo Vangsgaard truer med at fyre bestyrelsen, hvis der ikke sker ændringer i samarbejdet mellem kommune og forsyning.

- Senest første oktober skal der være betydeligt andre boller på suppen, ellers er vi nødt til at indkalde til ekstraordinær generalforsamling. Og det der er spørgsmålet er så, om det er hele bestyrelsen, der skal skiftets, de fem kommunale bestyrelsesmedlemmer, eller de fem kommunalbestyrelsesmedlemmer ligesom begynder at tage vare på de ting de skal og får sat bestyrelsesformanden på plads, så han kan sørge for at det samarbejde kommer op at stå, siger Viggo Vangsgaard til Limfjord Update.