Truede betjente med paintball-pistol

Det kunne være gået helt galt, da to unge drenge truede politiet med en paintball-pistol.

Hardball1.jpg

Da to unge drenge på 16 og 17 år stjal en traktor ved Nr. Snede tidligt onsdag morgen, udviklede det sig pludselig dramatisk.

Politiet ville anholde drengene i traktoren, og parkerede politibilen på tværs af vejen. Det fik ikke drengene til at stoppe. Det lykkedes derefter politibetjentene at komme op på traktoren, hvor de forsøgte at bruge politistav og peberspray.

Trak paintball-pistol

Den ene af drengene trak så en paintball-pistol og pegede direkte mod den ene politimand. Det fik begge politimænd til at trække deres pistoler, og herefter stoppede traktoren og drengene blev anholdt.

Men det kunne være gået helt galt. Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning siger, at paintball-pistolen til forveksling ligner politiets tjenestepistol og betjentene havde ingen chance for at se, at det ikke var en rigtig pistol. Det betyder, at reglerne for om politibetjente må bruge våben var opfyldt. De kunne altså sagtens have brugt deres våben.

Løsladt igen

Den 17-årige, der kørte traktoren og trak pistolen mod politiet blev i dag fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for at have truet betjentene og dermed overtrådt straffelovens § 119.Drengen erkendte i retten at have sigtet mod politiet. "Jeg sigtede efter ham, men ikke efter hovedet", forklarede han. Politiet ønskede drengen varetægtsfængslet i 4 uger, men han blev løsladt, fordi han er under 18. Anklageren kærede kendelsen på stedet.

Kendt af politiet

Den 17-årige er særdeles kendt af politiet. Han har 13 andre sigtelser, som han skal i retten for senere. Blandt andet euforiserende stoffer, tyveri, vold, brand og indbrud og nu altså sigtelsen for at have truet betjentene.

Hør her kriminalassistent Hans Kolstrups forklaring på, hvorfor det er svært at se forskel på en paintball-pistol og en ægte pistol: