Trods topkarakterer: Uddannelsen i fare

Marius Nteguem Youbi fra Cameroun må muligvis droppe ud af drømmestudiet, fordi han ikke længere har råd til at betale studieafgiften.

170614MariusYoubi.jpg

For tre år siden kom Marius Nteguem Youbi til Herning fra Cameroun, og for to år siden begyndte han at studere til elektronisk designingeniør i Herning. Et studie han selv betaler for.

Tidligere kunne 29-årige Marius Youbi betale pr. fag, han tog. Det er ikke længere en mulighed. Fremover skal han betale cirka 42.000 kroner forud pr. semester. De penge har han ikke, og han frygter nu, at han må opgive drømmen om at blive ingeniør.

- Det har altid været en drøm for mig at være ingeniør. Jeg tænkte bare, at det godt kunne lade sig gøre, hvis man havde et godt arbejde. Jeg tænkte ikke på, hvor svært det kunne være, siger Marius Youbi.

Håber på hjælp

Marius Youbi har to rengøringsjob for at finansiere sine studier. Han får ingen hjælp af staten, ingen SU eller kontanthjælp, fordi han kommer fra et land uden for EU. Han håber på, at nogen vil hjælpe ham, så han ikke skal opgive drømmen.

- Det bedste, der kan ske for mig, er, at der kommer nogen, der gerne vil sponsorere mig. Den dygtige studerende, som jeg er, siger Marius Youbi.

Han har fået 12 i alle sine eksamener som elektronisk designingeniør på AU Herning. Og Henning Slavensky, lektor ved AU Herning, er ikke i tvivl om, at han kan noget.

- Marius har en fantastisk evne til at forstå matematik og logiske sammenhænge. Jeg tror, det vil være en stor fordel for en virksomhed at få de kompetencer, som Marius besidder. Han vil være en god investering for en virksomhed, siger Henning Slavensky.

Der er håb endnu

Marius Youbi mangler 2 1/2 år af studierne, før han kan kalde sig elektronisk designingeniør. Og måske er der håb endnu.

Direktøren for Ingeniørhøjskolen opfordrer nu Marius til at søge dispensation. Og derefter lover hun at gå ind i sagen.

- Der er ingen tvivl om, at dansk erhvervsliv mangler dygtige, arbejdsomme ingeniører. Nu er jeg blevet gjort opmærksom på den her sag, og så vil vi se på, om ikke vi kan finde en løsning, siger Conni Simonsen, direktør for Ingeniørhøjskolen i Aarhus.

 

2:48