Trods protester: Vindmølle-planer sendt i høring

Tirsdag eftermiddag besluttede et flertal i byrådet i Ringkøbing-Skjern at sende planer om 25 nye vindmøller i offentlig høring.

Vindmøller Isenvad
Foto: arkivfoto

Tirsdag blev planerne for 25 nye vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune sendt i offentlig høring.

Møllerne, der får en totalhøjde på op mod 150 meter, bliver fordelt på tre områder i kommunen. Men mølleplanerne falder ikke i god jord hos alle. Benny Christensen er en af dem, der har hejst protestflaget, for han ønsker ikke, at kommunens planer bliver en realitet.

- Det vil genere os med støj og lysblink. Det vil være en belastning synsmæssigt, siger Benny Christensen, der bor i et af de områder, hvor kommunen har planer om at opsætte vindmøller.

Han har sammen med flere lokale stiftet en gruppe mod kommunens vindmølle-projekt. Det var dog ikke nok til at forhindre, at byrådet i Ringkøbing-Skjern tirsdag eftermiddag vedtog at sende planerne ud i offentlig høring.

- I byrådet træffer vi mange beslutninger, og det er sjældent, at noget er sort eller hvidt. Hvis vi kun måtte gå i gang med ting, der var konsensus omkring, så ville verden hurtigt gå i stå for os, siger Ole Kamp (V), der er formand for kommunens Teknik- og Miljøudvalg.

Den offentlige høringsfrist for planerne er otte uger.

4:30
Ringkøbing-Skjern kommune har i forvejen flere hundrede vindmøller - i dag bliver planer for 25 flere sendt i offentlig høring.