Trods massivt kampprogram: - Vi glæder os

Viborg HK begyndte lørdag en intens periode med masser af kampe i både Europa og den hjemlige liga.

Viborg-spillerne er klar til at knokle i de næste mange uger.
Viborg-spillerne er klar til at knokle i de næste mange uger.
Foto: Bo Amstrup / Scanpix

Da Viborg HK lørdag spillede første kamp i gruppespillet i EHF Cuppen, var det samtidig starten på et særdeles hårdt program.

I løbet af de næste seks uger skal viborgenserne nemlig spille intet mindre end 12 kampe i den europæiske turnering og den hjemlige liga.

Det intense kampprogram tager de dog roligt i Viborg-lejren.

- Det ser vi frem til. Vi glæder os til hver eneste kamp og specielt til kampene ude i Europa. Det er nogle andre modstandere, end vi er vant til. Samtidig har vi et enormt spændende grundspil i den hjemlige liga, så det er bare spænding med spænding på, siger Viborgs cheftræner Allan Heine.

- Det handler om, hvordan man ser verden. For den kommer til at fremstå, som man anskuer den. Og hvis vi går og bilder hinanden ind, at det er hårdt, så bliver det også hårdt. Det er fedt, det er derfor, vi spiller håndbold.

Spillerne glæder sig også

Og spørger man dem, det bliver hårdest for, så har de samme opfattelse af det tætte kampprogram i løbet af den næste halvanden måneds tid.

- jeg synes, vi er klar. Selvfølgelig er det hårdt for kroppen, men jeg glæder mig, siger svenske Carin Strömberg.

- Man skal passe på kroppen og gå op i sin restitution for at være fit for fight til hver kamp.

Også 19-årige Kristina Jørgensen, der lige er kommet hjem fra landsholdsslutrunden i Tyskland, er positiv.

- Det er mega fedt. Det er jo derfor, vi spiller håndbold. Det handler om at være god til at lukke den seneste kamp ned, så man kan kigge fremad.

- Selvfølgelig er der meget fokus på restitution og på at spise den rigtige mad. Og så skruer vi måske lidt ned for nogle styrketræningspas, så kroppen kan følge med. Vi er klar til at give den gas i alle 12 kampe, siger Kristina Jørgensen.

Tabte årets første kamp i Europa

Viborg HK måtte dog notere sig et nederlag på 28-26 mod Kastamonu Belediyesi fra Tyrkiet lørdag eftermiddag. Den præstation var Ann Grete Nørgaard, der selv stod for 10 scoringer, langt fra tilfreds med.

- Vi var ikke skarpe nok. Jeg havde en tro på, at vi kunne være skarpere, men det var ikke godt nok i dag. Jeg er bare irriteret.

- Vi har bare glædet os helt vildt meget til det her gruppespil i Europa, så det er bare en skidt start, at vi taber på hjemmebane.

Viborg HK spiller næste kamp på onsdag mod Team Esbjerg. 

2:05
Viborg HK har et tætpakket kampprogram i årets første måneder. I dag tog de hul på EHF Cuppen med et nederlag.