Trods fald i tilskuertal: - Vi er ikke bekymrede

FC Midtjylland har oplevet et fald i tilskuertallene i efteråret. Det kommer forårets guldkamp til at lave om på, mener klubbens kommercielle direktør.

FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, er ikke bekymret over efterårets lave tilskuertal.
FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, er ikke bekymret over efterårets lave tilskuertal.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

13 kampe uden nederlag og en førsteplads i landets bedste fodboldrække har ikke slået positivt ud på tilskuerfronten på MCH Arena i Herning.

Faktisk har FC Midtjylland i efteråret oplevet en gennemsnitlig nedgang i antallet af tilskuere på 1123 per kamp.

Tendensen foruroliger dog ikke FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen.

- Det skyldes i hvert fald ikke mangel på god fodbold på MCH Arena, for der er blevet spillet virkelig underholdende kampe. Der er også mange af de her kampe, som har fortjent flere tilskuere, end der har været.

- Det har også noget at gøre med modstanderne. Vi har mistet både Esbjerg og Viborg (som er rykket i 1. Division, red.), som var nogle af de hold, vi havde mange tilskuere mod. Vi har heller ikke mødt Brøndby eller FC København endnu, så derfor er vi ikke bekymrede for tallene, siger Jacob Jørgensen.

Den bedst besøgte hjemmekamp i efteråret var mod AGF den 27. november. Ved den lejlighed overværede 8.024 tilskuere den midtjyske 4-0-sejr.

Bliver et godt forår

Selvom FC Midtjylland ikke slog nogen tilskuerrekorder i efteråret, så kan man mærke forventningerne til forårets guldkamp stige på heden.

Og det kommer til at smitte direkte af på tilslutningen af tilskuere til Midtjyllands hjemmekampe, lyder det fra den kommercielle direktør.

- Vi har et forår i vente med kampe, der alle sammen er tophamrende spændende. Vi kommer til at møde Brøndby og FCK to gange i slutspillet, så vi kommer til at se nogle høje tilskuertal, og de bliver også højere, end vi så dem i den forgangne sæson. Det er jeg helt sikker på.

Allerede nu forventer FC Midtjylland, at der vil blive tæt på udsolgt til topkampene mod Brøndby og FC København, når de kommer på besøg på MCH Arena, hvor der er plads til i alt 11.500 tilskuere.

 FC Midtjylland tager hul på forårssæsonen fredag aften på udebane med AC Horsens, der ligger på Superligaens femteplads.