Trods deadline er der stadig valgplakater i lygtepælene

Her ni dage efter folketingsvalget pryder flere af politikernes plakater stadig gadebilledet.

Karina Due hænger stadig i Holstebro.
Karina Due hænger stadig i Holstebro.
Foto: Kristian Andersen, TV MIDTVEST

Traditionen tro skal valgplakater pilles ned senest otte dage efter valgdagen, og dermed udløb fristen for at få fjernet valgplakaterne fra gadebilledet natten mellem torsdag og fredag. Det generelle billede er, at politikerne har været gode til at få fjernet deres plakater - men der dog også svipsere.

Blandt andet hænger venstres Thomas Danielsen stadig i Struer, Karina Due fra Dansk Folkeparti pryder bybilledet i Holstebro og i Tjele er det socialdemokraternes Karin Gaardsted, der pynter.

- Jeg er også træt af at se på plakaterne, så mine skal selvfølgelig også ned. Jeg har haft mange søde mennesker til at hjælpe med at hænge plakater op og tage dem ned, men er der flere plakater tilbage, sørger jeg for at få dem ned, siger Karin Gaardsted.

Hun har i alt haft 1.200 valgplakater til at pryde bybilledet. Karin Gaardsted har tilbudt de brugte valgplakater til Hem Skytteforening, der kan bruge dem til skydeskiver.

Risikerer regning

TV MIDTVEST har modtaget flere billeder fra borgere, der fortæller om glemte valgplakater – blandt andet i Mejrup, Ulfborg og Tjele. Hvis Vejdirektoratet eller kommunerne skal bruge tid og mandskab på at fjerne plakaterne, kan de lokale vælgerforeninger eller kandidater risikere at få en regning.

Ser du valgplakater i bybilledet, så send os et tip på redaktionen@tvmidtvest.dk

2:14