Trine: Alle jeg møder spørger til facebook-cølibat

Efter ti dages eksperiment uden facebook er Trine Jepsen så småt ved at vænne sig til det, og måske inspirerer hun sin omgangskreds.

Syv dage ind i eksperimentet møder Trine Jepsen mange mennesker, der reflekterer over deres eget facebook-forbrug, fordi hun har droppet facebook.
Syv dage ind i eksperimentet møder Trine Jepsen mange mennesker, der reflekterer over deres eget facebook-forbrug, fordi hun har droppet facebook.

Trine Jepsen er med i TV MIDTVESTs eksperiment, hvor fire forskellige midt- og vestjyder skal droppe det sociale medier facebook i 14 dage. Direktøren for Nørre Vosborg kan stadigvæk få abstinenser, men hun har også vænnet sig til hverdagen uden facebook.

- Det går fint, men jeg vil gerne indrømme, at der stadigvæk er tidspunkter, hvor jeg savner at stemple lidt ud. Det er sådan jeg bruger facebook. Fem minutter, hvor jeg bare lige scroller igennem et newsfeed, siger Trine Jepsen.

Hun har været uden facebook i syv dage. Selv om hun oplever noget, der minder om abstinenser, så er afsavnet blevet mindre som dagene er gået.    

- Jeg har vænnet mig til, at jeg bare ikke er på facebook. Det er godt. Man finder jo ud af, hvor let det egentlig er at vænne sig til noget nyt, siger hun. 

Stor opmærksomhed om eksperimentet
En af årsagerne til at vi i 14 dage eksperimenterer med at undvære facebook, er at flere og flere orienterer sig igennem facebooks filter. De store internationale mediegiganter spiller i dag en langt større rolle på danskerne medieforbrug end for ti år siden. 

Oplever du noget anderledes i forhold til hvilket nyheder du læser og hvordan du orienterer dig?

- Jeg er selv mere opsøgende nu. Jeg har hele tiden selv opsøgt nationale nyheder. Men lokale medier som TV MIDTVEST og Dagbladet, der er jeg mere opsøgende nu. Jeg klikker mere direkte ind på jeres sider. Før har jeg ladet mig lede derind via mit facebookfeed.   

- Men jo det er klart, at på hyggeniveau, er der går jeg glip af nu. Det kan være nogle sjove billeder eller folks fødselsdage. Sådan nogle ting, går jeg mere glip af nu. 

Trine Jepsen møder stor interesse for eksperimentet fra folk hun møder i sit daglige virke. Mange har hørt om projektet, og snakken falder hurtigt på eksperimentet, når hun møder andre mennesker.  

- Alle jeg møder pt. fra nær og fjern, de har hørt om det her eksperiment. Folk siger, gud, du er ikke på facebook, hvordan er det?

- Jeg kan virkelig mærke, at folk, der hvor jeg kommer, har lagt mærke til det og gerne vil spørge ind til det. Folk siger, at måske er det på tide, de selv prøver at gå offline fra facebook. Det er i hvert fald noget, der har sat snakken og tankerne i gang, hos dem jeg møder, siger Trine Jepsen