Tricktyverier eksploderer

Antallet af tricktyverier i Midt- og Vestjylland er det højeste i flere år. Derfor advarer politiet nu mod de kreative tyve

Tricktyv1_0.jpg

Pas godt på din dankortkode ved købmanden, hæveautomaten eller på tankstationen. Lige nu huserer tricktyve i stor stil i Midt- og Vestjylland. Antallet af den slags tyverier er det højeste siden 2009.

- Det har været stigende de seneste år med et enkelt fald. Men vi kan se, at tricktyverierne stiger med en hastighed nu, så vi synes, der er grund til at gå ud og sige, at vi er nødt til at hjælpe hinanden for at komme det her til livs, siger Klaus Arboe, Politiinspektør, Midt- og Vestjyllands Politi.

I 2009 var der 1371 anmelder om trick- og lommetyverier i Midt- og Vestjylland. Sidste år var der 1704, og tendensen fortsætter i 2014, fortæller politiinspektøren.

Aflurede pinkode og hævede 226.000 kroner

Sidst i maj blev Else Madsen fra Skjern offer for tricktyveri, da hun var ude og handle.

Mens en kvinde distraherede kassemedarbejderen, aflurede en mand Else Madsens pinkode. Kort efter stjal de hendes kreditkort.

- Jeg havde overhovedet ikke set dem, og jeg havde slet ikke nogen mistanke om, at nogen havde beluret mig, fortæller Else Madsen. Gerningsmændene nåede at hæve 266.000 kroner før det blev opdaget. Tyvene er stadig på fri fod.