Tricktyve veksler i Ringkøbing-Skjern

Tricktyve har i de seneste dage været på spil i Ringkøbing-Skjern. En 79-årig fik frarøvet sig 2.000 kroner i Ringkøbing - mens en købmand i Hemmet mistede 850 kroner. (Arkivfoto)

Bank_Mand_taeller.jpg

Det er de to seneste dage lykkedes tricktyve at narre sig til flere tusinde kroner i Skjern og Hemmet. Det oplyser Lokalpolitiet i Ringkøbing.

I går hævede en 79-årig dame 2.000 kroner ved en hæveautomat i Skjern omkring middagstid. Efterfølgende kom en mand hen til hende og spurgte om hun kunne veksle en tyver. Damen hjalp manden ved at veksle tyveren til to tiere. Da manden var gået, opdagede den 79-årige, at de netop hævede 2.000 kroner var væk. Manden talte en smule dansk, men damen vurderede ham til at være udenlandsk.

Meget fingernemme

- Der er tale om en mand på en 25-26 år, der er meget fingernem, forklarer politikommissær Bjarne Højgaard fra Lokalpolitiet i Ringkøbing.

I forgårs var den også gal. Da en købmand i Hemmet om aftenen talte kassen op, manglede der 850 kroner.

Tidligere på dagen, mellem kl. 12 og 13, havde de haft to mænd inde for at købe cigaretter, hvor de ville betale med en 1000 kr.-seddel. Det endte ud i en større byttehandel, hvor de to mænd altså er sluppet afsted med 850 kroner.

Politiet ved ikke, om der er en sammenhæng mellem tricktyverierne. Men afviser det ikke, når det er sket med så korte mellemrum.

- Man skal lade være med at lave byttehandler med penge, de er ufatteligt fingrenemme. Vi har tidligere set dem arbejde på overvågning, og jeg kan godt forstå, at det er svært at holde styr på for ekspedienter og folk. Hvis man havner i en situation, så skal man tælle hver eneste gang, man har penge i hånden, oplyser Bjarne Højgaard.

Der har i den seneste tid været flere episoder med vekseltyverier i det midt- og vestjyske.