Tricktyve på spil mod ældre - lige nu

To kvinder og en mand er her til aften i mindst fire tilfælde kommet ind i ældres lejligheder i Skive og Nykøbing ved at udgive sig for at være fra myndighederne.

politiaerme_1_0.jpg

Politiet advarer netop nu mod tricktyve, der i disse timer er på spil i landsdelen. Det går ud over ældre mennesker der bliver bedt om at lukke op, blandt andet med den begrundelse, at der er noget i vejen med deres vandtryk.

- Man skal ikke lukke folk ind, man ikke kender, siger vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi, som siden kl 17 har modtaget fire anmeldelser om tricktyveri fra ældre i Nykøbing og i Skive.

- Der er blevet stjålet både smykker og kontanter, konstaterer Allan Riis.

Udenlandske af udseende

Det er to kvinder og en mand, som begår tricktyverierne. De beskrives som udenlandske, måske rumænske af udseende. Den ene  kvinde er spinkel og har langt sort hår. En af kvinderne taler dansk med accent.

Tricktyveriet går ud på, at en af dem ringer på hos den ældre og beder om at blive lukket ind. I et tilfælde har vedkommende udgivet sig fra at være fra kommunen, i et andet tilfælde skulle vedkommende ind for at tjekke vandet.

Imens personen opholder beboeren i lejligheden, går de to andre tricktyve ind og stjæler det, de kan komme til.