Tricktyve fældet af overvågningsbilleder

Politiets nye strategi har indtil videre sendt to personer bag tremmer.

2:08
Se indslaget her: Politiet har en ambition om at offentliggøre flere overvågningsbilleder.
Foto: Arkiv

Midt- og Vestjyllands Politi er i fuld gang med at føre sin nye strategi med at offentliggøre flere overvågningsbilleder ud i livet.

Siden slutningen af november har ordensmagten offentliggjort billeder af 13 formodede tricktyve. Status er, at fire er blevet genkendt, og af dem sidder de to bag tremmer.

- Jeg synes, at det er et stort skridt i den rigtige retning, konstaterer politiinspektør Ole Henriksen.

Den nye strategi kommer i kølvandet på flere sager, hvor private har valgt selv at offentliggøre overvågningsbilleder - til trods for at det er en overtrædelse af persondataloven.

Advokatsamfundet er skeptisk over for politiets nye kurs. 

- Det er en balance mellem offentliggørelsen og karakteren af den kriminalitet, der efterforskes. Vi synes måske ikke, at tricktyveri er en tilstrækkelig alvorlig forbrydelse, siger rådets formand Peter Fogh. 

Han peger også på risikoen for, at man med offentliggørelsen hænger uskyldige personer ud. Ole Henriksen understreger dog, at politiet har tre krav, før et foto offentliggøres.

- Kan vi sandsynliggøre, at det er gerningsmanden. Har billedet en kvalitet, som gør, at vi kan genkende vedkommende. Og  kan vi lægge den pågældende fast på handlingen.

Politiinspektøren siger, at politiet stadig arbejder på at gøre arbejdet mere effektivt. Blandt andet ved at sikre, at man hurtig kan få udleveret overvågningsbilleder fra butikkerne. 

 

9:34
Indblik Søndag så i januar nærmere på tendensen med, at flere private i frustration bryder loven og deler overvågningsbilleder på Facebook.