Tricktyv forsøgte at snyde tre ældre kvinder

Under påskud af at skulle aflæse varmemålerne opsøgte en mand flere ældre kvinder i Thisted.

politibil.jpg
Foto: Flemming Christensen

Lokalpolitiet i Thisted advarer mod en mand, der mandag formiddag forsøgte at snyde tre ældre kvinder i Thisted midtby.

- Man skal være meget påpasselig med, hvem man lukker ind, og vi er meget interesseret i at høre fra vidner, der kan hjælpe os med at finde frem til manden, siger politikommissær Jørgen Jensen.

Manden lod første gang høre fra sig, da han klokken 9.30 ringede på hos en 79-årig kvinde på Refsvej. Han sagde, at han skulle se på de utætte vinduer, men kvinden afviste, at hendes vinduer var utætte og nægtede derfor at lukke ham ind.

En halv time senere forsøgte han sig med en ny taktik. Det gik også ud over en ældre kvinde i Refsgade, og denne gang forklarede han, at han skulle aflæse varmemålerne. Han fik lov til at komme ind i lejligheden og forklarede kvinden, at hun skulle have penge tilbage og spurgte, om hun havde mulighed for at veksle. 

Han nåede dog ikke at få noget med sig, idet han valgte at forlade stedet, da hjemmeplejen kom forbi.

Sidste sted han forsøgte sig, var i Vesterstræde. Endnu engang brugte han påskuddet om at skulle aflæse varmemålerne, og endnu engang forlod han stedet, da hjemmeplejen kom fordi.

Ingen af stederne fik han noget udbytte af anstrengelserne.

- Vi betragter det som forsøg på tricktyveri, og vi er overbeviste, om at det var den samme mand, der var på spil alle tre steder, siger Jørgen Jensen.