Tre skoler står til lukning

Embedsmændene foreslår, at Skive Kommune lukker tre folkeskoler. - Et spørgsmål om rettidig omhu, siger formanden for børne- og familieudvalget.

Skolerne i Hvidbjerg, Lihme og på Fur lukker den 1. august næste år - i hvert fald hvis politikerne i Skive Kommune vælger at følge en indstilling fra kommunens embedsmænd, skriver Skive Folkeblad.

Det er blandt andet et faldende børnetal, der har fået kommunen til at kigge på skolestrukturen. Overvejelserne har stået på i et års tid, og nu er politikerne så klar til at træffe den endelige beslutning. Embedsmændenes forslag behandles i børne- og familieudvalget på onsdag og i byrådet den 27. august.

Rettidig omhu i et valgår

Spørgsmålet er så, om politikerne også følger forslaget. Til det siger formanden for børne- og familieudvalget, Peder Christensen (A).

- Nu tager vi drøftelsen i udvalget, men det er min forventning, at en stor del af forslaget bliver vedaget, siger han til tvmidtvest.dk.

Formanden understreger, at politikerne er tvunget til at handle.

- Det er sket så stort et fald i børnetallet i kommunen, at vi er nødt til at handle. Jeg ved ikke, hvor mange kommuner der træffer sådan en beslutning i et valgår, men vi tør godt gå mod strømmen. Jeg betragter det som et spørgsmål om rettidig omhu, siger Peder Christensen.