Tre personer på sygehus efter lynnedslag

Tre personer blev i går formiddags kørt på sygehuset i Viborg efter at et lyn var slået i ned nærheden af dem på Hjarbæk Havn. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

VM-Sjgtesejlads_0.jpg

Tre personer blev i går formiddags kørt på sygehuset i Viborg efter at et lyn var slået i ned i vandet ved Hjarbæk Havn. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ulykken skete ved Hjarbæk Havn lørdag omkring klokken 9.30, hvor 53 både af typen sjægte netop var stævnet ud på fjorden til det årlige VM i sjægtesejlads.

- Den ene sad i en båd i selve havnen, mens de to andre sad i en båd, der var på vej ud af havnen. Lynet slog ned i vandet omkring 50 meter fra havnen, og løb så ind i noget metal på selve molen. Så ud fra beskrivelsen lyder det til at være et kuglelyn, og det kunne mærkes helt op i teltet ved kroen, har jeg fået at vide, fortæller Knud Søndergaard fra Hjarbæk Sjægtelaug til avisen.

Da det skete sad han selv ude på fjorden, hvor også de mange sjægte af forskellige klasser var klar til startskuddet for VM-sejladsen.

Efter et møde ude på fjorden blev man enige om at fortsætte sejladsen. De tre personer, der havde været i nærkontakt med lynnedslaget blev alle udskrevet midt på eftermiddagen i går, og de har det godt.