Tre passagerer fanget på færge

Feggesund-færgen, der sejler mellem Mors og Thy, ligger på grund i Limfjorden og har gjort det hele dagen. Motorproblemer fik færgen til at drive på grund.

240810Feggesund1_001.jpg

Turen fra nordspidsen af Mors over Limfjorden til Thy tager normalt fem minutter, men nu har tre passagerer ufrivilligt brugt hele dagen på Feggesund-færgen. Færgen fik motorstop først på formiddagen og drev herefter på land på Feggerøn - sandbanken, der udgør spidsen på Nordmors. Her - de cirka 100 meter ude i Limfjorden - har den så ligget siden.

Får bragt hakkebøf ud

En af de grundstedte passagerer kører en lastbil med rugbrød, så de tre passagerer og to besætningsmedlemmer kommer ikke til at sulte. Alligevel sejler en beredskabsbåd i eftermiddag ud til dem med hakkebøf fra Feggesund Kro, fortæller Viggo Vangsgaard, der er formand for færgebestyrelsen. Og både passagerer og personale tager hele episoden som en oplevelse, fortæller bestyrelsesformanden.

Muslingekutter måtte give op

Det er lykkedes færgemandskabet at få skibets motor i gang igen, men færgen ligger så godt fast på sandbanken, at den ikke selv kan komme fri. En muslingekutter forsøgte først på eftermiddagen at trække færgen fri, men det lykkedes ikke. Senere kommer så marinekutteren Jupiter fra Nykøbing og forsøger, om den kan hjælpe færgen. Den har med sin væsentligt større maskinkraft større sandsynlighed for at trække færgen fri.

Skal undersøges af dykkere

Feggesund-færgen har ellers sejlet flot og uden problemer hele sommeren, siden den var til forårstjek. Når færgen er sluppet fri af sandbanken, skal bunden undersøges af dykkere, inden skibet er tilbage i rutefart. Sidst på eftermiddagen tirsdag kommer der en reservefærge fra Fur, der vil begynde at fragte passagerer frem og tilbage med de sædvanlige tyve minutters interval.

Læs mere om Feggesund-færgen herGå til Faerge.dk