Tre navne i spil til Karup Lufthavn

Første del af konkurrencen om Karup Lufthavns nye navn er nu afsluttet, og der er fundet tre navne, som bliver sendt til afstemning.

Det bliver ikke til hverken Lord Bendtner Airport eller Bonderøvslufthavnen. 

Midtjysk Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn eller Central Jutland Airport bliver det nye navn til Karup Lufthavn. 

Siden starten af september har der været over 16.000 besøg på hjemmesiden ukendtlufthavn.dk. De har tilsammen leveret næsten lige så mange navneforslag. Nu er den del af navnekonkurrencen slut. Der er udvalgt tre navne, der nu kan stemmes om på den samme hjemmeside. 

- Responsen ligger langt over vores vildeste forventninger.  Vi kan kun tolke det som en stor interesse i det midtjyske, for at deltage i udviklingen af lufthavnen. Budskabet om at det er dig og mig og alle os, der bor i Herning, Viborg, Silkeborg, Holstebro, Skive, Struer, Ikast-Brande, Lemvig og Ringkøbing-Skjern, der i fællesskab ejer denne her lufthavn, lader til at slå igennem, lyder det fra en glad lufthavnsdirektør, Frans Bjørn-Thygesen.  

Det er et panel med deltagere fra lufthavnen, flyselskabet DAT og reklamebureauet Makers, der har udvalgt de tre finalister blandt de mange indsendte navneforslag.

Da der er flere som har indsendt samme navneforslag, vil der blive trukket lod om præmierne. Vinderne forventes offentliggjort inden den 30. september.

Hos flyselskabet DAT, er også direktør Jesper Rungholm tilfreds med forløbet. Dog havde han gerne set Aarhus Vest som et af de tre navneforslag. Faktisk har en del konkurrencedeltagere foreslået netop dette navn. Han har tidligere været inde på, at et område i den sydvestlige del af Aarhus kommune med fordel kan benytte den midtjyske rute. Derfor ville det være et godt argument for at vælge Aarhus Vest.

- Det har været et stort arbejde, at gennemgå så mange spændende navneforslag. Vi har været gevaldigt fristet af både de sjove og kreative, men har valgt at holde os til målet. Nemlig at få et nyt navn, der gør det nemt for alle at placere lufthavnen geografisk, slutter lufthavnsdirektøren.

Som nogle af de gode nævner han MidWest Airport, Airport Midt, Hedens Lufthavn og Jyske Lufthavn. Der har også været en del i den lidt mindre seriøse kategori, som Lord Bendtner Airport, Bonderøvslufthavnen og Bedre-end-Aarhus Lufthavn.