Tre nationer til ishockey: Kurt skal holde familien i ørerne

Danmark, Canada og U.S.A er alle repræsenteret i den samme ishockeygale familie. Nu skal de se VM sammen.

Den gode familiestemning kan komme på prøve i Kurt Mikkelsens familie, når ishockey VM fredag eftermiddag fløjtes i gang. Familien er bidt af en gal ishockeypuck. De har købt billetter for en mindre formue, og i eftermiddag går det løs i Boxen.

quoteDet bliver mig, der skal styre straffeboksen, hvis bølgerne kommer til at gå for højt

Kurt Mikkelsen, ishockeyfan

- Ja, vi har aftalt, at det er mig, der tager midtersædet, siger Kurt Mikkelsen der bor i Viborg.

Fredag åbner Canada og U.S.A VM i Herning med et af sportens klassiske opgør. På plads i Boxen er Kurt Mikkelsen og hans familiemedlemmer fra U.S.A og Canada, og Kurt skal sidde i midten.

- Det bliver mig, der skal styre straffeboksen, hvis bølgerne kommer til at gå for højt. Så får de en slashing, siger han med et grin, så man forstår, at helt så galt kommer det nok ikke til at gå.

Kurt Mikkelsen er vokset op i Vildbjeg og har været ishockey og Blue Fox fan hele sit liv.

- Ja, for søren. Jeg har fulgt dem altid, og jeg har spillet ishockey på alle mulige måder. De timer jeg har brugt på at være Canada eller Sverige på det der gamle bordspil, vi havde, da jeg var barn, det var ikke så få, siger Kurt Mikkelsen. 

Stemningen og drillerierne stiger frem mod kampstart. Selv om Kurt Mikkelsen og familien her ligner nogen, der vil hinanden ondt, forsikrer de alle, at stemningen nok skal forblive god internt i familien. 
Stemningen og drillerierne stiger frem mod kampstart. Selv om Kurt Mikkelsen og familien her ligner nogen, der vil hinanden ondt, forsikrer de alle, at stemningen nok skal forblive god internt i familien. 
Foto: Privatfoto

Kurt Mikkelsens kones bror er amerikansk. Svogerens døtre, Kurts niecer,  er henholdsvis amerikansk og canadisk gift. De to mænd, Mike Sullivan og Shane Woodford, er nu i Danmark for at se VM med Kurt og resten af familien.   

- Vi har snakket om det i mange år, og da vi så hørte, at VM skulle til Danmark, var vi enige om, at få en fest ud af det, siger Mike Sullivan, der faktisk bor med sin kone og børn i Danmark for tiden, men er vokset op i staten New York, og ligesom Kurt Mikkelsen er helt gakket med ishockey.

- Det er bare en fantastisk sport, siger Mike Sullivan, der følger flere amerikanske hold, men som under sit ophold i Danmark også har fået et godt øje til Herning Blue Fox.  

De blødeste servietter til min ven Mike

Mikes svoger Shane er også ret vild med ishockey. Han bor i Vancouver i Canada. Sammen er de tre i gang med at varme op til dagens åbningskamp mellem Canada og U.S.A. De har indtil videre billetter til 9 kampe i turneringen, hvor flere af familiens medlemmer - store som små - også skal en tur i Boxen. 

quote Da de ringede og sagde ’Lets go see some ishockey’ blev jeg bare så glad. Det er jo lige det som sådan en som mig drømmer om

Kurt Mikkelsen, ishockeyfan 

- Så snart billetsalget åbnede, sad vi klar. Vi har købt en masse billetter både i det amerikanske, canadiske og det danske forbund, siger Mike Sullivan.    

Både Mike og Shane siger, at de ikke kan finde på at slås, men drilleriet op til kampen er for længst begyndt.

- Jeg er glad for Mike og vi kommer rigtig godt ud af det med hinanden, siger svogeren Shane Woodford.

- Jeg synes, Mike skal have det godt, så jeg har købt nogle servietter til ham. De bedste og blødeste. Hans tårer skal falde på det blødeste papir, når hans hold har tabt og er ude af turneringen. Kun det bedste til min ven Mike, siger Shane Woodford uden at grine. 

Mike Sullivan (tv.) Kurt Mikkelsen og Shane Woodford. Resten af familien skal også med til kampene. 
Mike Sullivan (tv.) Kurt Mikkelsen og Shane Woodford. Resten af familien skal også med til kampene. 
Foto: Privatfoto

Woodford er dog ikke meget for kalde sejren over rivalerne fra U.S.A på forhånd.

- Det kan godt være, at venskabet bliver lagt lidt til side, hvis kampen går i overtid. Men helt ærligt, skal vi bare have det sjovt sammen til den her turnering.

- Alt kan ske. Det er en af sportens helt gamle og store rivaliseringer. Alt kan ske i de kampe og alle forsøger bare at vinde. Som tilskuer er man oppe og nede fra sekund til sekund i sådan en kamp. Jeg vil ikke nedkalde en forbandelse over holdet, så du får mig ikke til at sige, at vi vinder. Men det er klart, jeg håber på Canada, siger Shane Woodford.

Alle holder med Danmark

Fredag har familien billetter til arvefjendeopgøret mellem Canada og U.S.A og får ikke set Danmarks åbningskamp mod Tyskland. Men efter første runde, har de billetter til Danmarks kampe.

- Jeg glæder mig helt vildt til at se Danmark, siger Mike Sullivan.

- Dem holder jeg også med. Det er som regel Rusland, Sverige, U.S.A eller Canada, der vinder de store turneringer, men det sker også jævnligt, at der er et hold, der ligesom f.eks. Slovakiet, overrasker. Og i år kan det godt være Danmark, der bliver den overraskelse, siger Mike Sullivan.

Hans canadiske svoger stemmer i.

- Jeg skal se så mange danske kampe, jeg kan. Jeg holder med dem hele vejen – medmindre de spiller mod Canada selvfølgelig.

- Jeg tror, timing af det her VM er rigtig fin for Danmark. De har et godt hold med spillere, der har fået erfaring fra NHL (Den Nordamerikanske liga). Der er flere gode spillere, jeg håber virkelig de går langt, siger Shane Woodford, der også kender danske spillere fra sit eget favorithold i NHL, Vancouver Canucks.

At Danmark klarer sig godt, siger eksperterne, afhænger meget af fredagens resultat mod Tyskland. Så en sejr til Danmark vil alle i Kurt Mikkelsens familie kunne glæde sig over.

Selv om det interne drilleri er i fuld gang, så skal det nok lykkes familien at holde en god stemning, uanset hvilket hold, der kommer længst i turneringen. 

- Ja, det er jo mest for sjov. Det er bare drilleri. Vi hygger os, og det er jo også det, det handler om, siger 67-årige Kurt Mikkelsen, der glæder sig til to ugers ishockey med familiens næste generation.

- Der er næsten ikke noget bedre. Da de ringede og sagde, ’Lets go see some ishockey’, blev jeg bare så glad. Det er jo lige det som sådan en som mig drømmer om, siger Kurt Mikkelsen, der tager plads sammen med de to halvt så gamle familie-rivaler i Boxen, når der er faceoff kl 16.00 fredag.   

Fans fra otte nationer har indtaget Herning og klar til den helt store ishockeyfest.