Tre medlemmer stiller op for nystiftet borgerliste i Herning

Den ny, lokalpolitiske liste i Herning, Borgerlisten, melder sig klar til valgkamp, efter generalforsamling onsdag aften.

Lone Nielsen var en af de to, der i byrådet stemte imod forslaget.
Lone Nielsen var en af de to, der i byrådet stemte imod forslaget.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Frontfigurerne i den nyudsprungne Borgerliste i Herning, Lone Nielsen og Anne Marie Christensen, havde onsdag indkaldt til stiftende generalforsamling i Sunds. Og her tilsluttede endnu et medlem sig til partiet, nemlig byrådsmedlem Ernst B. Knudsen, som har meldt sig ud af De Konservative på grund af budgetforliget i Kommunen. Det skriver Herning Folkeblad.

- Vi er gået fra at være politisk udstødte til, at vi nu står her med massiv opbakning. Det er en superfed følelse, sagde Lone Nielsen til Folkebladet.

Partiets mål er at få øget fokus på kernevelfærden, så forholdene på blandt andet kommunens daginstitutioner og skoler bliver forbedret.

Lone Nielsen og Anne Marie Christensen er begge medlemmer af byrådet i Herning Kommune. Tidligere som socialdemokrater. I september sidste år blev de løsgængere, og meldte efterfølgende ud, at de ville stifte Borgerlisten.

- Vi mødte bare en helt anderledes virkelighed med folk, der ringede og sendte breve, mails og beskeder og opfordrede os til at gøre noget ved det her og videreføre og skabe en ordentlig opposition til Venstre i Herning Kommune, forklarer Lone Nielsen, der har siddet i byrådet i Herning i 14 år, til TV MIDTVEST.