Stram Kurs: Fem kandidater kæmper for stemmer i Midt- og Vestjylland

Det er kun få uger siden at Stram Kurs officielt blev godkendt som opstillingsberettiget til valget. Alligevel står partiet nu med kandidater i alle kredse - også i Midt- og Vestjylland.

Emil Normann Munk er den eneste folketingskandidat for Stram Kurs i Vestjyllands Storkreds.
Emil Normann Munk er den eneste folketingskandidat for Stram Kurs i Vestjyllands Storkreds.
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST
Opdatering

Opdateret mandag den 3. juni

Artiklen er blevet opdateret med to nye kandidater i Vestjyllands Storkreds.

    De fleste forbinder nok Stram Kurs med partiets stifter Rasmus Paludan. Men efter Stram Kurs er blevet opstillingsberettiget til folketinget, så er der kommet flere kandidater til rundt i landet. Partiet har faktisk fundet kandidater rundt i alle kredse - også i Midt- og Vestjylland.

    I Vestjyllands Storkreds skulle der gå lidt tid, før partiet fandt sin kandidat. Men midt i maj meldte Stram Kurs ud, at de skulle repræsenteres af 31-årige Dennis Kirkegaard fra Stoholm. 

    Han var dog ikke meget for at tale med pressen, og først nogle dage efter præsentationen lykkedes det for TV MIDTVEST at få et interview med den nye kandidat. 

    Men efter det interview blev han fyret som kandidat, fordi hans holdninger, ifølge Rasmus Paludan, ikke stemte overens med partiets. Samme dag blev en ny kandidat præsenteret - nemlig 22-årige Emil Normann Munk.

    Da kandidatlisterne blev offentliggjort lidt over en uge før valget, så stod der to navne mere på listen i Vestjylland. Nemlig August Jeberg og Thomas Schack.

    Provo-kunstner vil i folketinget

    I Nordjyllands Storkreds er det faldet på plads, at det er Uwe Max Jensen og Danni Østergaard Fog Pedersen, der er partiets kandidater.

    Uwe Max Jensen er ny i politik, og er nok bedst kendt som provo-kunstner. Igennem de seneste par år har han stået for flere happenings som blandt andet i 2005, hvor han, som et kunstværk, tissede op ad en gavl i Brande. Noget han fik en bøde på 5.500 kroner for.

    I 2017 blev han anholdt i Viborg, da han i forbindelse med en blasfemi-udstilling optrådte nøgen – eller i hvert fald kun iført ansigtsmasker med Kurt Westergaards Muhammed-tegning og med et kors bundet til sine kønsdele.

    Danni Østergaard Fog Pedersen er 27 år og fra Øster Doense i Himmerland. Han er uddannet anlægsgartner men arbejder nu som taxachauffør.

    På vej i folketinget

    Selv om partiet er forholdsvist nyt, så er de allerede en del af flere vælgeres bevidsthed. I flere målinger står partiet til at komme i folketinget.

    I Altingets seneste geografiske måling fra 15 maj, står de til fem mandater i hele landet. Og to af de mandater regner man med falder i henholdsvis Vestjyllands Storkreds og Nordjyllands Storkreds.

    Deltag med spørgsmål og kommentarer til livebloggen

    Vi vælger, hvilke indlæg der bliver vist.

    23. sep kl. 15:47
    Spørgsmål/kommentar
    Thomas Grenberg:
    Svar:
    Stram Kurs' hovedfokus og mærkesag er udlændingeområdet. Stram Kurs mener, at dette område er helt afgørende for, hvordan fremtidens Danmark kommer til at se ud og være indrettet. Stram Kurs' ambition er, at Danmark også i fremtiden skal være danskernes land. Hvis den nuværende udvikling fortsætter, vil danskerne indenfor de næste årtier bliver et mindretal i deres eget land. Den udvikling ønsker vi for alt i verden ikke. Derfor er udlændingeområdet så vigtigt for Stram Kurs. Stram Kurs er et nyt parti, men vil naturligt udvikle politik på alle områder de næste måneder. vh Uwe
    23. sep kl. 15:47
    Spørgsmål/kommentar
    Lene Henriksen fra Holstebro:
    Svar:
    Der er masser af danskere udenfor arbejdsmarkedet. De vil kunne besætte de ledige stillinger. Desuden vil teknologi i fremtiden komme til at spille en væsentlig rolle, så den enkelte ældre ikke nødvendigvis får brug for den samme pleje udført af hjemmeplejens personale. vh Uwe
    23. sep kl. 15:47

    Bloggen er åben - spørg løs

    Hej med Jer

    Så har Uwe Max Jensen sat sig til tasterne og vil svare på jeres spørgsmål. Der er kommet mange, så det er måske ikke sikkert, vi når dem alle. Men Uwe er begyndt i en ende.

    God fornøjelse

    Vh

    Kåre - TVMV

    23. sep kl. 15:47
    Spørgsmål/kommentar
    Mette Sig Majgaard:
    Svar:
    Stram Kurs støtter de danske friskoler og mener, at der fortsat skal være støtte til området. Men Stram Kurs vil samtidig være opmærksom på, at muslimske friskoler har misbrugt ordningen. Så Stram Kurs vil holde øje med, at der ikke forekommer misbrug. Skolereformen har Stram Kurs ikke haft indflydelse på.