Tre års fængsel for trafikdrab på 94-årig

En 94-årig kvinde døde af sine kvæstelser ved en motorvejsulykke ved Brande. En 39-årig mand er nu dømt for trafikdrab. /ritzau/ Foto: arkiv

En 39-årig mand er torsdag idømt tre års fængsel for trafikdrabet på en 94-årig kvinde, da han kørte hjem fra en fest 31. juli sidste år. Ulykken skete på den midtjyske motorvej ved Brande, hvor den 39-årige var på vej hjem til Horsens fra Herning med en 24-årig mand som passager. Han havde taget amfetamin og næsten ikke sovet, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Sagen har kørt ved Retten i Kolding, hvor der i alt har været afhørt ni vidner. Retten frakendte ud over fængselsstraffen den 39-årige mand retten til at køre bil i 10 år.

- Dommen er udtryk for, at domstolene straffer de personer hårdt, der ikke kan finde ud af at tage deres ansvar som bilister seriøst. Uskyldige, det kunne være dig eller mig, bliver ofre, når man ikke lever op til sit ansvar, siger anklager Pernille Aabling Andersen.

Flere vidner har under sagen forklaret, hvordan han over en strækning på cirka 16 kilometer slingrede på vejen og kørte med høj hastighed.

Dette fik to af vidnerne til at ringe til politiet og anmelde den hasarderede kørsel af en mulig påvirket bilist.

 En bil med en 66-årig kvindelig fører blev omkring klokken 17.30 påkørt bagfra.

Med i bilen var også hendes 78-årige mand og hendes 94-årige mor, som begge blev alvorligt kvæstede i forbindelse med færdselsulykken. Den 94-årige kvinde døde senere samme aften af sine kvæstelser.

Retten valgte ikke at udløse en reststraf på tre års fængsel fra 2006, hvor den 39-årige blev dømt for dødsvold. Dommen blev modtaget af den domfældte.    /ritzau/