Travlhed på værksteder og synshaller

Den brugte bil skal holde lidt længere

auto-vaerksted.jpg

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Finanskrisen kan faktisk godt være lig med noget positivt. Landsdelens synshaller og mindre autoværksteder har lige nu nok at rive i.

Midt i en nedgangstid synes flere bilister, at en ny bil er langt udenfor rækkevidde. I stedet bruger de penge på at holde den gamle vogn kørende.

Hans Johnsen er værkstedsejer i Skive. For ham har krisen udviklet sig til noget positivt.

- Jeg oplever, at folk kommer for at få deres gamle bil lavet i stand, så de kan køre i den et par år endnu. Vi har rigtig mange kunder, hvor opgaven er at gøre bilen klar til syn, siger  Hans Johnsen TV/MIDT-VEST.

Og synshallen bekræfter tendensen. Applus Bilsyn har noteret, at antallet af periodiske syn er steget med 10 procent.

- Vi oplever, at folk i stigende grad kører deres bil på værksted for bagefter at køre den til syn, således at de kan få to år mere med bilen. Tidligere har tendensen været, at bilen i højere blev skiftet ud med en ny i forbindelse med at den skulle til syn, siger Lars Haugaard, distriktchef i Applus Bilsyn.

Applus oplever også en stigning i antallet af bilister, som ønsker en tilstandsattest. Attesten giver bilisten en fornemmelse af vognens "helbredstilstand", samt et bud på hvor holdbar bilen er. Applus ser ligeledes den stigende efterspørgsel på tilstandsattester som udtryk for, at bilisterne hellere holder den gamle vogn kørende end køber en ny.