Travl sommer for livredderne

Revlehuller og fralandsvind gav mange farlige situationer på vestkysten. TrygFondens livreddere har haft travlt som aldrig før.

200814Livreddere.jpg

Sæsonen er slut for TrygFondens kystlivreddere - og specielt på den jyske vestkyst kan de se tilbage på en usædvanligt travl sommer.

Her i landsdelen har TrygFonden haft livreddere på stranden i Hvide Sande og Søndervig, og de har samlet haft tre livreddende aktioner, 102 førstehjælpsaktioner, 571 forebyggende aktioner, ligesom de har haft 1179 oplysende indsatser.

På hele vestkysten har der været 16 alvorlige redningsaktioner.

- Først var der fralandsvinden, der overraskede og fik flere børn og voksne til at drive til havs. Senere blev den afløst af pålandsvinden, som var skyld i, at rigtig mange blev fanget i revlehuller ved Vesterhavet - blandt andet havde vi en helt ekstrem situation på Henne Strand, hvor livredderne hentede 12 mennesker i land på få timer, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Han konstaterer, at de farlige situationer med fralandsvind og revlehuller viser, hvor vigtigt det er at forebygge og oplyse om badesikkerhed.