Træt af ministerrokader

I både landbrug og fiskeri er man trætte af at skulle have ny minister igen. Det er alt for tidligt, lyder kritikken.

Dagens ministerrokade betyder, at Danmark får en ny fødevareminister. Men det er alt for tidligt at skifte ud igen på den post, lyder kritikken fra landbruget og fiskeriet.

I august kom socialdemokratiske Karen Hækkerup til på posten. Nu er det ligeledes socialdemokratiske Dan Jørgensen, der overtager taburetten. Det betyder, at landbruget, fiskeriet og fødvareområdet skal vænne sig til den tredje minister på et år.

- For at sige det lige ud, så synes jeg, det er helt urimeligt, at man skifter en minister som Karen Hækkerup efter fem måneder, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

- Jeg synes, det er urimeligt over for de mennesker, der skal løse den kæmpe opgave, og jeg synes, det er urimeligt over for et erhverv, at man laver så hurtigt et skifte. Jeg synes ikke, det er i orden, siger han.

Manglende respekt

Fiskerne kalder det respektløst - de står over for vigtige forhandlinger om kvoterne for 2014 allerede på mandag. Derfor gør det ekstra ondt, at ministerposten skifter hænder netop nu.

- Når nu man valgte at udpege en minister for fire måneder siden, så må man jo have haft en tankegang om, at det er en minister, der kan varetage opgaven i længere tid - og ikke kun bruger fødevareministeriet for at få kabalen til at gå op. Jeg synes, det er respektløst over for os, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

Den afgående fødevareminister Karen Hækkerup bliver ny justitsminister. Den post overtager hun fra skandaleramte Morten Bødskov.