Træningscenter skal få langtidsledige i job

Et fast job med en god løn venter de borgere, som bliver en del af et nyt rengørings-træningscenter i Ikast-Brande Kommune.

Rengøring
Foto: Colourbox

Ikast-Brande Kommune vil nu hjælpe nogle af de borgere, der har sværest ved at finde et job. I samarbejde med rengøringsvirksomheden Elite Miljø og konsulentvirkomheden Ramsdal Gruppen opretter kommunen et træningscenter i Ikast, hvor en gruppe langtidsledige skal lære at begå sig på en arbejdsplads og at gøre rent. Et fast job til en god løn venter forude for de borgere, der gennemfører træningsforløbet.

- Der er tale om en gruppe af borgere, som har mere end svært ved at komme i arbejde. Jeg glæder mig over, at vi med dette nye tiltag forsøger at ændre måden, vi får ledige i job på. Vi trænger til at finde nye løsninger,  siger Ikast-Brandes borgmester Carsten Kissmeyer (V) i en pressemeddelelse.

Ikast-Brande har netop valgt Elite Miljø A/S til at varetage den samlede opgave med rengøring i de kommunale institutioner. Det er første gang, at en kommune på den måde kombinerer rengøringsopgaven med en indsats for at skaffe borgere i arbejde.

Kommunen har valgt at bruge en bestemmelse i den nye udbudslov, som giver mulighed for at gå i dialog med en leverandør og nytænke en løsning forud for et udbud. Regionsdirektør i Elite Miljø A/S, Annette Vindstrup, roser Ikast-Brande Kommune for modet til at tænke nyt.

- Gennem de seneste år har vi ofte set, at der alene er fokus på prisen, og at den billigste udbyder vinder. Efterfølgende vil udbyderen typisk vælge at ansætte medarbejdere, der kan leve op til en høj effektivitet. Her er der tænkt anderledes, hvilket giver plads til en ny type medarbejdere, og hvor det at bringe borgere fra passiv forsørgelse til job er en væsentlig værdi,  siger Annette Vindstrup.

Træningscenter med særlig hjælp

Som en del af aftalen skal alle parter være indstillede på at eksperimentere med for eksempel arbejdsmetoder, ny teknologi, samarbejde og så videre. Den første station på den lediges vej til en ny tilværelse med fast arbejde, bliver et træningscenter, som Elite Miljø i samarbejde med Ramsdal Gruppen A/S opretter i Ikast.

- Ramsdal er eksperter på området og har de socialfaglige kompetencer, som der er behov for. Vores partnerskab er et stærkt fundament for, at opgaven vil lykkes,  siger Annette Vindstrup.

Hvis en ledig gennemfører hele træningsforløbet, garanterer Elite Miljø efterfølgende vedkommende et fast arbejde.