Trænere vil ikke være favoritter før pokalfinale

Favoritværdigheden skubbes behændigt videre af både Viborgs og FCMs træner forud for søndagens pokalfinale i håndbold.

270413_Helle_Thomsen.jpg

På papiret har de forsvarende mestre fra FCM Håndbold det bedste mandskab og er favoritter i søndagens pokalfinale i kvindehåndbold, mener cheftræner Allan Heine fra Viborg HK.

Men Viborg har haft klart bedre forberedelsesmuligheder, siger FCM-træner Helle Thomsen og skubber favoritværdigheden ud i ingenmandsland.

Det er den klassiske dans om den varme favoritgrød fra de to trænere inden pokalfinalen, som skal placere sæsonens første betydningsfulde pokal.

- Det er jo klart, at Helle Thomsen rigtig gerne vil forsøge at fraskrive sig al favoritværdighed og forventninger til sit eget hold, men man må bare se på, hvilke klassespillere det er, der kommer tilbage (fra VM, red.), og hvilke meritter de tidligere har taget som hold, siger Allan Heine.

Spørgsmål: Så mener du, at FCM er klare favoritter?

- Ja, kæmpefavoritter. Se hvordan de har spillet i optakten til pokalfinalen og se på, hvordan vi har gjort det. Det er vist ingen hemmelighed, at de er kæmpefavoritter til den kamp, lyder det fra Allan Heine.

Den udmelding mangler dog nuancer, mener Helle Thomsen, som ikke har set ret meget til en stor del af sine spillere på det seneste.

- Vi har jo lidt den ulempe, at vi har haft så mange bagspillere af sted til VM, at vi ikke har kunnet spille træningskampe, siger FCM-træneren.

- Så vi skal hurtigst muligt finde tilbage til vores koncept, som vi sluttede med 22. november, og så må vi se, om vi kan ramme det, eller om vi ikke kan. Det er meget svært at spå om.

Hun anerkender, at matchningen ved et VM også hæver niveauet hos spillerne, men manglen på træning med holdkammeraterne samt fysisk og mental slitage fra et VM kan også have indvirkning.

- Det, der er så specielt hos os, er, at det er alle vores bagspillere, som har været væk.

- Vi har Trine Østergaard som fløj (som har været til VM), og ellers har vores fløjspillere og stregspillere ikke kunnet spille kampe i en måned.

- Det ved jeg, man har kunnet i Viborg. De har trods alt haft en stamme hjemme, som har kunnet spille, påpeger FCM-træneren.

Finalen spilles søndag klokken 16.10 i Jysk Arena i Silkeborg.

 

/ritzau/