Trænere forventer dødt løb i tidlig grundspilsfinale

København og FC Midtjylland skal onsdag spille, hvad der ligner en direkte kamp om en Champions League-billet.

FC Midtjylland skal være bedre til at lave mål, mener Kristian Kristensen.
FC Midtjylland skal være bedre til at lave mål, mener Kristian Kristensen.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der bliver tale om en intens, tæt og målfattig topkamp, når København Håndbold og FC Midtjyllands håndboldkvinder mødes onsdag aften i HTH Go Ligaen.

Det er i hvert fald den forventning, som de to holds trænere står med inden kampen, som må betegnes som en tidlig finale i grundspillet.

København Håndbold har to point flere end FC Midtjylland efter 15 ud af 22 spillerunder. Grundspillets vinder får ud over en fordel i slutspillet også en direkte billet til Champions League.

- Det er en kamp, som har et internationalt skær over sig, siger København Håndbolds cheftræner, Claus Mogensen.

- Jeg tror, at begge hold vil gå efter at score nogle nemme mål på kontra, og man kan forvente, at der vil være et højt tempo i spillet.

- Jeg regner med, at det bliver en fysisk kamp, for begge hold vil satse på at forsvare sig godt og få nogle lette mål på kontra. Den duel kan godt gå hen og blive udslagsgivende, siger han.

Midtjydernes cheftræner, Kristian Kristensen, er af samme opfattelse.

- Jeg tror, der bliver knald på. Det bliver en fysisk fight med fuld hammer på, og der er også udsolgt derovre. Så jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en topkamp værdigt.

- København er det hold, som laver flest mål, og vi har den bedste defensiv. Jeg forventer et relativt målfattigt opgør, og vi er nok tilbage ved klichéen om, at den bedste målmand vinder kampen, siger Kristian Kristensen.

Begge hold har gjort rent bord i ligaen siden opholdet i december på grund af VM-slutrunden. Begge trænere mener dog, at deres mandskaber fortsat kan forbedre sig.

- Vi har selv spillet bedre kampe før end efter jul, men til gengæld har vi været mere stabile med et højt bundniveau. Så hvis vi lige løfter os lidt, så er jeg sikker på, at vi sprudler mod FC Midtjylland, siger København-træner Claus Mogensen.

FC Midtjylland skal være bedre til at lave mål, mener Kristian Kristensen.

- Vi skal være bedre i angrebsspillet, for der har vi haft et lille dyk i nogle af de seneste kampe. Der er ikke råd til store udfald i en topkamp, for så vil København være gode til at straffe os på kontra, siger FCM-træneren.

Opgøret i Frederiksberg Hallen begynder klokken 18.30.

 

/ritzau/