Touborg-datter får topembedsjob

SF-borgmester i Lejre, Mette Touborg, bliver ny direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Hun er en af SF's allermest markant profiler. Ved seneste kommunalvalg fik borgmester Mette Touborg (SF) tæt på hver tredje afgivne stemme i Lejre Kommune. Men nu stopper den populære borgmester i politik for at blive administrerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Her kommer hun til at arbejde tæt sammen med kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF). Han forklarer i en pressemeddelelse, hvorfor der ikke er tvivl om, at Touborg er den rette til jobbet.
    
- Mette Touborg har mange års erfaring fra den kommunale verden. Hun har i den grad vist, at hun kan sit kram, har stor politisk indsigt og forstår at lede, udtaler han.

Hun kalder direktørjobbet en "enestående mulighed":
    
- Kulturen, fritidslivet og borgerservice i København er inde i en spændende tid, hvor nye tiltag skal implementeres. Det er en ledelsesopgave, jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for, siger hun i pressemeddelelsen.

Mette Touborg, der er datter af tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg (SF) fra Gudum, er længe blevet anset som et stort talent på vej fremad i SF, og partitoppen forsøgte op til seneste folketingsvalg at få hende til at stille op til Folketinget.
    
Mette Touborg trækker sig fra alle sine politiske hverv. Hun har blandt andet repræsenteret SF i bestyrelsen for Kommunernes Landsforening.

 

/ritzau