Torsten Schack glæder sig over ny bredbåndsfond

Der afsættes i alt 200 millioner kroner til en bredbåndspulje, hvis mål er at sikre bedre dækning. Det glæder de sig over i Venstre.

torsten_schack_pedersen.jpg
Foto: Steen Brogaard

Op mod 25.000 husstande kan se frem til bedre og hurtigere internet. Det står fast, efter at Venstre-regeringen tirsdag har indgået en aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokraterne, SF og De Radikale om kriterierne for den såkaldte bredbåndspulje.

Jeg er glad for, at vi i Venstre nu indfrier endnu et valgløfte med bredbåndsfonden.

Torsten Schack Pedersen fra Venstre glæder sig over aftalen om den nye bredbåndspulje. 

- Jeg er glad for, at vi i Venstre nu indfrier endnu et valgløfte med bredbåndsfonden. Vi hjælper nu danskere uden ordentlig dækning, så de kan få en ordentlig bredbåndsforbindelse. I Venstre vil vi et Danmark i bedre balance – derfor skal vi også sikre bedre bredbåndsdækning i de dele af landet, hvor det ikke er tilfældet i dag. Jeg er derfor meget tilfreds med dagens brede politiske opbakning til den bredbåndsfond, som vi i Venstre gik til valg på at indføre, lyder det fra Venstre-politikeren i en pressemeddelelse. 

25.000 hustande kan glæde sig

Der afsættes i alt 200 millioner kroner til puljen, hvis mål er at sikre bedre dækning i yderområderne, oplyser Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet i en pressemeddelelse.
    
- Den digitale infrastruktur er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet. Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Aftalen betyder, at lokale sammenslutninger af borgere og kommuner kan søge om tilskud fra puljen. Ministeren regner med, at op mod 25.000 husstande kan få gavn af puljen.
    
- Det er vigtigt for vækst og udvikling i hele Danmark, at vi nu kan give en håndsrækning til de områder, hvor dækningen er meget dårlig. Med de kriterier, der er enighed om, sikrer vi, at pengene bliver brugt til fremtidssikrede løsninger for dem, der i dag har dårlig dækning, siger Lars Christian Lilleholt.