Tørnæs appellerer: Stem trods Løkke-sag

Venstres spidskandidat Ulla Tørnæs havde gerne været foruden Lars Løkkes tøjsag i valgkampen.

ulla.jpg

Selv om Venstre ifølge meningsmålingerne ser ud til at miste et af deres tre mandater i EU-Parlamentet, er Venstres spidskandidat, Ulla Tørnæs, fortrøstningsfuld på vej ind i stemmeboksen i Musikteatret i Holstebro.

- Der er ikke noget valgresultat, før stemmerne er talt op. Men jeg vil gerne appellere til alle Venstres vælgere om at gå ned at stemme. Det er vigtigt, at Venstre får et godt og stærkt valg, siger Ulla Tørnæs til TV2 News.

Sagen om partiformand Lars Løkke Rasmussens ekstravagante tøjindkøb havde hun gerne undværet i valgkampen.

- Jeg havde da gerne været den sag foruden. Det er ærgerligt, at alt fokus har været på den i stedet for på politik, men jeg må sige, at ude omkring i landet, hvor jeg har været, betyder den sag absolut intet, siger hun.

Alligevel fortsætter hun valgkampen, indtil de sidste valglokaler lukker klokken 20.

Klokken kvart over 10 står Ulla Tørnæs således på hovedgaden i Herning og deler valgmateriale og opfordringer om at stemme ud. Klokken 12.15 går turen til Kolding og klokken 15.15 er Ulla Tørnæs på Sjælland i Ringsted.

Dagen slutter i Lyngby ved Lyngby Stadion, hvor Ulla Tørnæs er fra klokken 18.30.

Ifølge en Gallup-undersøgelse, der søndag er offentliggjort i Berlingske, står Venstre til at få 17,3 procent af stemmerne, og det udløser to mandater. Ved valget til EU-Parlamentet i 2009 fik Venstre tre mandater.

Venstre og De Konservative har indgået valgforbund. Ifølge Berlingske har valgforbund VK 25,2 procent og tre mandater. Partierne skal op på 25,3 procent tilsammen for at få det fjerde mandat, som i givet fald vil gå til Venstre.

/ritzau/