Tørfisk skal igen være lovlige

Alt tyder på, at det igen bliver lovligt at sælge tørfisk. Regeringen har bedt Fødevarestyrelsen ændre på de fire år gamle regler, der forbyder salg af dabs.

toerfiskpaasnor.jpg

På grund af hygiejneregler har det siden 2011 være ulovligt at sælge tørfisk, ifølge Fødevarestyrelsen er fisk på tørresnor en oplagt skydeskive for mågeklatter. Men nu tyder det på, at den vestjyske delikatese igen bliver lovlig.

- Præcis hvordan det bliver udmøntet kan vi ikke svare på, men vi har sagt til Fødevarestyrelsen, at vi ikke anderkender et forbud mod dabs. Vi vil have, at de laver nogle regler, så man fortsat kan producere dabs, siger Thomas Danielsen, der er fiskeriordfører i Venstre.

Har trodset reglerne

Mange lokale trodser i øjeblikket Fødevarestyrelsens forbud og sælger ud af tørrede isninger. Én af dem er Kristian "Kræbus" Hansen fra Hvide Sande, og han glæder sig over, at han ikke længere skal være på kant med loven.

- Det er jo altid rarest at være en lovlydig borger, men jeg synes også, at reglerne har været helt hen i skoven, siger han.

Det var hos Hvide Sande Røgeri, at Fødevarestyrelsen for fire år siden gik ind i sagen for første gang. Siden har man udelukkende røget isninger, men vil nu måske igen sælge dabs.

- Hvis vi kan håndtere de regler, de kommer frem til, så vil vi selvfølgelig tørre igen, siger Anders Søegaard, der er medejer af Hvide Sande Røgeri.

1:42
Alt tyder på, at det igen bliver lovligt at sælge tørfisk. Regeringen har bedt Fødevarestyrelsen ændre på de fire år gamle regler, der forbyder salg af dabs. Gode nyheder for en af dem, der har set stort på politikernes forbud