Tomme erhvervslokaler forfalder i Midt- og Vestjylland

Over en halv million kvadratmeter erhvervslokaler står ubrugte hen i Midt- og Vestjylland.

erhvervslokaler.jpg

Du har sikkert set dem. Skiltene, der er hamret i jorden uden for kontor- og lagerbygninger, hvor der med blokbogstaver står "til salg" eller "til leje". Hvis du synes, der er mange, er det ikke så mærkeligt. Midt- og Vestjylland er nemlig et af de områder i landet, hvor der er mange tomme erhvervslokaler, viser en statistik over ledige erhvervslokaler fra Oline-ED.

616.700 kvadratmeter af de Midt- og Vestjyske erhvervslokaler står i øjeblikket tomme, hvilket ifølge Dansk Byggeri svarer til område på størrelse med 86 fodboldbaner.

Tomme lokaler skræmmer

Dansk Byggeri mener, at de tomme erhvervslokaler kan skræmme boligkøbere og erhvervsliv væk fra området

- Finanskrisen har gjort, at mange store virksomheder har valgt at rykke sammen i store lokaler, mens mange mindre enten er lukket eller blevet endnu mindre. De tomme erhvervslokaler pynter bestemt ikke i bybilledet rundt omkring i vores lokalområde, og det kan være med til, at boligkøbere og virksomheder vælger at slå sig ned andre steder, siger formanden i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

De mange tomme erhvervslokaler har ikke kun indflydelse på tilflytningen til Midt- og Vestjylland. De lokale bygge- og anlægsvirksomheder kommer også til at mærke konsekvensen.

- Det er ikke godt for byggeriet, at udbuddet på erhvervslokaler er så meget større end efterspørgslen. Når der er over en halv million kvadratmeter, der ikke bliver brugt, er det svært at forestille sig, at virksomhedernes ordrebøger bliver præget af erhvervsbyggeri i den nærmeste fremtid, slutter Niels Hansen.