Togaftale endelig på plads

Endelig kom aftalen i hus. Dansk Folkeparti får sin undersøgelse.

Tirsdag eftermiddag blev regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti enige om en historisk aftale. Det betyder, at der nu afsættes 28,5 milliarder til den største udbygning af den danske infrastruktur, siden Storebæltsbroen blev bygget.

Forhandlingerne brød ellers sammen i går, da Dansk Folkeparti pludselig ville have en letbane fra Vejle til Billund. Det krav accepterede resten af forhandlingspartierne i dag. Spørgsmålet er imidlertid, om Vejle og Billund Kommune er villige til at betale sin del af letbanen, hvis det kommer på tale.

Aftalen får stor betydning for særligt togdriften fra Thisted, hvor man i fremtiden kan komme væsentligt hurtigere til København. Også togpassagerer i Holstebro kan se frem til mere end times kortere rejsetid til hovedstaden.

- Det, at togene kører hurtigere, gør jo, at folk hellere vil tage toget og også gerne vil flytte sig rundt efter arbejde. Det er rigtig godt, for det øger mobiliteten og skaber nogle vækstmuligheder i vores landsdel, fortæller de Radikales trafikordfører, Andreas Steenberg.

Han forventer, at størstedelen af banenettet i Midt- og Vestjylland er færdigt i 2020, mens hele udbygningen er færdig i 2026.