Tørfisk-forsanger indtaler far-jokes: - Den bedste humor, er den underspillede

Bent Bro fra Thyborøn-bandet Tørfisk lægger stemme til landsdelens humor i en stor joke-leg, der skal foregå på årets Folkemøde på Bornholm. For ham er humoren et vigtigt værktøj på scenen.

1:07
Her kan du høre Tørfisk-forsanger, Bent Bro, indtale nogle af de bedste vittigheder fra Midt- og Vestjylland.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Der har været platte jokes, sjove sætninger og vittigheder, som kun de mest inkarnerede onkler ville kunne fremføre med succes.

Men uanset graden af morsomhed må vi alligevel overgive os: Der er masser af god humor i Midt- og Vestjylland.

I april satte TV MIDTVEST jagten ind på at finde landsdelens bedste vittigheder. På Facebook kvitterede næsten 600 vittige midt- og vestjyder med vandede vitser og sjove kommentarer, og det er nu de bedste af dem, Bent Bro fra Thyborøn-bandet Tørfisk har lagt landsdelens stemme til.

Hør Bent Bro fremføre midt- og vestjydernes bedste jokes i videoen øverst i artiklen.

Vittighederne skal bruges til en stor humorbattle på årets Folkemøde på Bornholm. Her vil jokes fra alle landets hjørner blive bragt i spil, og nu er de midt- og vestjyske af slagsen altså repræsenteret ved Tørfisk-sangerens røst.

Underspillet humor er bedst

Humoren bruger Bent Bro selv flittigt i det daglige. Faktisk er den en utrolig vigtig del af Tørfisks jargon på scenen, forklarer han.

- I Tørfisk er vi så privilegerede, at folk forventer, at vi synger, spiller og snakker lige meget. Sang og musik skal der til, men der er også mange, der kommer for at høre vores historier, siger Bent Bro

Selv er han ikke et sekund i tvivl om, hvilken slags humor, han synes bedst om.

- Den bedste form for humor, er den underspillede form for humor.

- Det fanger mig når vedkommende, der serverer joken, forstår antydningens kunst. Man behøver ikke nødvendigvis at nævne det, der er under bæltestedet, hvis det er det, det handler om. Det kalder man antydningens kunst. For man ved godt, hvad der er, der menes, lyder det.

Folkemødet på Bornholm afvikles fra den 14.-17. juni.

0:59
Hør Bent Bro sætte ord på, hvad der kendetegner god humor for ham.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST