Tobis hives i land i stor stil

Tobisfangsten ser ud til at blive rekordstor i år, på de første 13 dage er der allerede fanget 20.000 tons

Allerede 13 dage efter sæsonstart tegner tobisfangsten til at blive rigtig god i år. Og som altid når der er fisk, så skal der arbejdes igennem - også selv om mange andre holder ferie og fri.

- Vi har travlt. Skibene ligger ude og bliver losset, fortæller Kurt Kjærside, der er operatør hos TripleNine i Thyborøn.

Tobisfiskeriet er kommet usædvanligt godt fra land i år.

- Vi har oplevet en rigtig positiv start på sæsonen allerede med rigtig godt fiskeri fra dag 1. Jeg kan ikke huske, at vi i de 15 år jeg har været med, at vi har set så store fangstrater så tidligt på sæsonen, forklarer TripleNine Direktør, Peter Jensen.

Så selvom andre holder fri, er der damp på kedlerne hos TripleNine.

- Det har vores familie heldigvis vænnet sig til, sådan er det jo, når vi arbejder herude, fortæller Kurt Kjærside, der er operatør hos TripleNine i Thyborøn.

Det er kun 13 dage siden sæsonen startede. Alligevel er 20.000 tons allerede landet - og bare inden for det seneste døgn er der kommet 4.000 tons. 

- Det kommer sådan, at vi lige kan lige holde fuld kapacitetsudnyttelse hele tiden, uden der er noget særligt ventetid ved kajen, siger Peter Jensen, der er direktør for TripleNine i Thyborøn.

Og de kan lige så godt vænne sig til at have travlt på havnen i Thyborøn, for tobisfiskeriet topper normalt først til maj.

De danske fiskere sidder på 90 procent af kvoten for den lille industrifisk. Kvoten er på næsten 500 tusinde tons.

Som altid når der er fisk, så skal der arbejdes igennem - også selv om mange andre holder ferie og fri.