Tip førte politiet til sprængfarligt fund

En lokal mand i tyverne er sigtet for besiddelse af et halv ton ulovligt fyrværkeri i Sdr. Felding.

Et anonymt tip til Midt - og Vestjyllands Politi fik tirsdag formiddag politiet til sammen med Hærens Ammunitionsryddere til at rykke ud til en ejendom i Sdr. Felding. I garagen fandt de en stor mængde ulovligt fyrværkeri.

Tåbeligt at gøre

En lokal mand i tyverne er nu sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven og kan ifølge politiet se frem til en bøde i en klækkelig størrelse.

- At man overhovedet kan finde på at indkøbe, opbevare og sælge den her slags ulovlig fyrværkeri er helt tåbeligt. Ikke mindst i de her mængder, forklarer vagtchef hos Midt - og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Farligt og ulovligt

Politiet fandt godt et halvt ton ulovlig fyrværkeri i en garage i centrum af byen. Til sammen udgør det omkring 80 kilo krudt.

- Det er rigtig meget. En privatperson må maksimalt transportere 4-5 kilo, så her har vi at gøre med en meget stor mængde, lyder det fra vagtchefen.

Og der var flere farlige typer fyrværkeri i garagen. Herunder blandt andet 600 kanonslag og 40 krysantemumbomber i forskellige størrelser.

- Der var helt op til otte tommers krysantemumbomber. En enkelt af dem kan sprænge en hel garage i luften, lyder det fra politiet.

Nok til en mindre katastrofe

Derudover havde den sigtede også batterier i både 15 og 30 kilo-klassen. Og politiet ser derfor med stor alvor på sagen.

- En lille gnist i den her garage, og så står man jo med en mindre katastrofe a la den vi så i Seest for nogle år tilbage, lyder det fra vagtchef ved Midt - og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch.

Manden har erkendt, at han har importeret fyrværkeriet med henblik på at sælge det videre. Han kan sandsynligvis se frem til en bøde på over 10.000 kroner.  Strafferammen er i denne type sager på op til to års fængsel.

I følge Jens Claumarch har politiets anklagere dog ikke valgt at fremstille manden i grundlovsforhør.

Se her HVOR farligt ulovligt fyrværkeri kan være:

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

Der var blandt andet 600 kanonslag og 40 krysantemumbomber i forskellige størrelser: