To ting giver Mohamed Ibrahim mulighed for at blive i Danmark

Mohamed Ibrahims arbejde kan blive billetten til en ny opholdstilladelse.

Mohamed Ibrahim 2
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Den meget omtalte somalier Mohamed Ibrahim, der bor i Hundborg og arbejder på Tican slagteriet i Thisted har efter alt at dømme to mulige veje til at blive i Danmark, på trods af at han er en af de somaliere, der har fået inddraget den midlertidige opholdstilladelse, fordi Udlændingestyrelsen har vurderet, at der ikke er fare forbundet med at rejse tilbage til Somalia, det skriver DR Midt & Vest 

Ifølge somalierens advokat Julia Jensen, kan han få en ny opholdstilladelse hvis han kan bevise, at han har haft to års uafbrudt ansættelse på. Mohamed Ibrahim har arbejdet på slagteriet i Thisted i 19 måneder.

Mohamed Ibrahim og advokaten har klaget over inddragelsen af opholdstilladelsen, og klagesagen kan komme til at tage så lang tid, at han når afgørelsen falder vil have arbejdet uafbrudt på slagteriet i mere end to år. 

- Han opfylder i hvert fald kriterierne for at have været lang tid i beskæftigelse, og jeg har hørt fra tillidsmanden, at der er brug for folk som Mohamed på de her arbejdspladser, siger Julia Jensen til DR P4 Midt & Vest.
    

Overfor DR bekræfter Udlændingestyrelsen, at fast arbejde i to år, vil give en ny opholdstilladelse. 

Den anden kattelem
Udover at to års uafbrudt arbejde kan ende med at sikre Mohamed Ibrahims tilværelse i Thy, er der en anden regel, der kan komme til at have betydning for sagen. 

Hvis man tjener mindst 417.793,60 kroner om året. Ifølge tillidsmanden på slagteriet Tican, mangler der folk på natholdet. Det ekstra nattillæg vil ringe Mohamed Ibrahim op på en årsløn over det minimum reglerne kræver.

Fællestillidsmand Peter Uno Andersen siger til TV MIDTVEST, at der arbejdes på, at få flyttet Mohamed Ibrahim over på natholdet.