Tiltalt: ”Hun sagde ikke på noget tidspunkt stop"

Den første af fire tiltalte i sagen om bedøvelse og voldtægt forklarede, at kvinden på intet tidspunkt sagde stop, og at alle havde en sjov aften.

Retten,_Herning, vidnestol.jpg

Over middag skulle den første af fire tiltalte i sagen om bedøvelse og gruppevoldtægt i Herning afgive sin forklaring.

Det drejer sig om en 25-årig mand fra Herning, der inden anholdelsen var ansat i en fast stilling som salgsleder. Han oplyste, at han havde haft en kæreste gennem halvandet år, og at han arbejdede omkring 50-55 timer om ugen.

Den tiltalte er en ustraffet dansk statsborger af anden etnisk herkomst end dansk. Han nægter sig skyldig i tiltalen for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, bedøvelse af en 19-årig kvinde fra Holstebro samt at have optaget video og fotos af hende.

Der var godt humør

Anklager fra Midt- og Vestjyllands Politi Iben Ernst Bøttker stod for afhøringen af den 25-årige mand. Hun gennemgik aftenen, hvor han og de øvrige tre tiltalte var sammen med en 19-årig kvinde.

Den tiltalte fortalte, at de var i en af de øvriges lejlighed, og at stemningen var god. Den 19-årige kvinde gav ifølge den 25-årige mand ikke udtryk for, at hun ikke havde lyst til at være der.

 - Der var en hyggelig og sjov stemning – det var vi alle sammen enige om, også offeret. Der var godt humør. Jeg sad flere gange i køkkenet og røg smøger, spiste kanelstang og drak Red Bull, sagde han blandt andet.

Dårlig samvittighed overfor kæresten

Han fortalte, at to af de andre af flere omgange fik blowjobs af den 19-årige kvinde, og at han så den tredje stikke en genstand op i hendes underliv.

Den 25-årige understregede, at han ikke selv havde været seksuelt sammen med kvinden. Dog havde han rørt hende to gange på brysterne og en gang på ballerne.

- Jeg fik dårlig samvittighed overfor min kæreste. Jeg følte, at det var utroskab. Det var et dilemma for mig, for jeg ville også gerne være sammen med mine venner, fortalte han.

Han gav udtryk for, at han ikke kunne lide at være i lejligheden, men at han på det seneste havde forsømt sine venner på grund af arbejdet og kæresten. Derfor ville han gerne være sammen med dem.

Han gentog flere gange, at alle var enige om, at det havde været en hyggelig aften, og at alle var enige om det - inklusive den 19-årige kvinde.

Videoer optaget på telefonen

Den 25-årige optog fire videoer af blowjobs og andre intime øjeblikke mellem den 19-årige kvinde og de øvrige tiltalte. Videoerne blev optaget på hans egen telefon, men ifølge den tiltalte sendte han dem ikke videre til nogen.

Anklageren afspillede videoerne for nævninge, dommere og de tiltalte. Hun afspillede også de videoer, som den 25-årige selv optrådte på.

Til sidst spurgte anklageren, hvad han skulle bruge optagelserne til. Dem skulle han ikke bruge til noget, lød svaret. Han sagde, at han godt vidste, at det var moralsk forkert at filme, og at det ikke ligger i hans opdragelse at filme noget privat.

- Hun sagde ikke på noget tidspunkt stop

Da forsvareren tog over med sin afhøring, sagde den tiltalte, at han ikke ville forulempe kvinden eller gøre hende ondt. Derfor sendte han ikke videoerne videre.

Den 25-årige blev også spurgt til, hvorvidt kvinden sagde fra i løbet af natten. Det afviste den tiltalte.

- Hun sagde ikke på noget tidspunkt stop, nej eller gå væk. Det kan man også se på hendes kropssprog. Hun smilede, var glad, havde samtaler med os, bad om kys og gik selv rundt i lejligheden. Det tydede på, at hun havde det godt og nød det, sagde han.

Et af tiltalepunkterne lyder også på, at de tiltalte skulle have bedøvet den 19-årige kvinde i forbindelse med de seksuelle aktiviteter. Men det kunne han ikke genkende.

- Nej, hun virkede overhovedet ikke dopet. Hvis det havde virket til, at hun ikke var med på den, ville jeg have stoppet det langt tidligere. Jeg tænker, at den pige har aldrig nogensinde været drugged eller dopet, sagde den 25-årige.

Den 25-årige nægter sig fortsat skyldig i alle anklager. Retssagen fortsætter i morgen, onsdag, og der forventes at falde dom i sagen d. 31. august.

3:27