Tillykke til Herning

I dag er det præcis 100 år siden, Herning blev købstad. Derfor var Dronningen og Prinsgemalen i dag på besøg, for at gratulere.

Dronning_Herning_100.jpg

I et køligt, men smukt solskinsvejr, modtog herningenserne mandag formiddag Dronning Margrethe og Prins Henrik foran Herning Kirke.

Den traditionelle buket til Dronningen blev imod sædvane ikke overrakt af et barn, men af 99-årige Jørgen Christensen, der kunne fortælle dronningen, at han tidligere i sit lange liv har mødt både majestætens bedstefar og far.

De royale gæster skulle i dagens anledning deltage i en festgudstjeneste, hvor biskop Karsten Nissen stod for prædikenen. Med i kirken var også en lang række kendte herningensere, både fra det politiske liv og erhvevslivet.

Blandt gæsterne var også Bent Fabricius-Bjerre og Bertel Haarder, der har skrevet henholdsvis musik og tekst til en salme - komponeret i anledning af Hernings 100-års købstadsjubilæum.

Efter gudstjenesten blev Dronningen og Prinsen ledsaget over torvet til frokost på Hotel Eyde. Undervejs på den korte spadseretur kunne de opleve blandt andet Herning Garden og en rekonstruktion af en 4800 år gammel oldtidskærre, som i sin tid blev fundet syd for Herning.

1:47
I dag har Herning 100 års jubilæum som købstad. Dagen igennem har der været fest i byen med fornemme gæster.

 

1:27
Jørgen Christensen fylder 100 år i år og er dermed lige så gammel som købstaden Herning. I dag fik han æren af at overrække blomsterbuketten til dronningen.