Tillidsrepræsentant på B&O: Det er ikke sjovt

47 medarbejdere blev i dag afskediget på Bang og Olufsens afdeling i Struer som følge af en ny aftale med LF Electronics.

1:51
B&O fyrer i dag 55 medarbejdere som en direkte konsekvens af den samarbejdsaftale, som virksomheden for snart en måned siden indgik med den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics.

Bang & Olufsen har i fyret 55 medarbejdere – 47 af dem med arbejde på Bang & Olufsens hovedsæde i Struer. Fyringerne kommer som en konsekvens af en samarbejdsaftale, som virksomheden netop har indgået med LG Electronics.

- Forventninger om, at der ville ske et eller andet, var til stede. Men selvom medarbejderne var lidt forberedt på, at der kunne ske sådan noget, er det ikke sjovt at stå i. Vi håber ikke, at vi kommer ud i fyringsrunder igen. Selvom vi har prøvet det før, bliver det aldrig sjovt, siger Anette Sejbjerg, fællestillidsrepræsentant, Bang & Olufsen, Struer

B&O fastslår, at fyringerne ikke sker som et led i en sparerunde. Det handler først og fremmest om at skærpe indsatsen på andre områder. Derfor har virksomheden gang i en større rekruttering af 30 softwareingenører. I Struer kommune står man klar til at hjælpe de 47 afskedigede medarbejdere.

- Vores jobcenter er klar til at hjælpe med ressourcer, der er til at finde et nyt arbejde til de dygtige medarbejdere, der er blevet afskediget, siger Martin Hulgaard(C), Viceborgmester og formand, Erhvervs- og Turismeudvalget.

De fyrede medarbejdere kommer fra produktionen, udvikling og service