Tillidsmand: PRO TEC-lukning er ingen overraskelse

Det kom ikke som nogen overraskelse for de 104 medarbejdere hos PRO TEC Vinduer i Holstebro, at virksomheden lukker.

PRO TEC Vinduer

104 medarbejdere hos PRO TEC Vinduer i Holstebro fik mandag besked om, at virksomheden lukker. De skal nu ud og finde nyt arbejde.

- Umiddelbart er det ikke meningen, at nogen skal flyttes, så de bliver jo fyret, siger Henrik Kristensen, tillidsmand for de timelønnede medarbejdere hos PRO TEC Vinduer.

PRO TEC Vinduer blev grundlagt i 1993 og er i dag anerkendt for sine specialtilpassede vinduer, døre og komplette facadeløsninger. Vinduesvirksomheden har i en årrække kørt med store underskud. En af årsagerne er, at konkurrencen inden for industrisegmentet og projektmarkedet er meget hårdt. Derfor kommer det  ikke som nogen overraskelse for medarbejderne, at virksomheden nu lukker.

- Det er træls, men det er ikke nogen overraskelse. Vi har kunne se i noget tid, at det fik denne her vej. Og nu er beslutningen så taget, siger Henrik Kristensen.

3F hjælper med nyt arbejde

PRO TEC Vinduer blev i 2011 en del af Inwido Denmark, som de seneste uger har været i forhandlinger med medarbejderne, og de er nu endt med, at vinduesvirksomheden i Holstebro lukker. Produktionen flytter til Nykøbing Mors og Farsø, men medarbejderne flytter altså ikke med.

- Det er trist. Det er en virksomhed, der har eksisteret i mange år, så det betyder meget for Holstebro. Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem videre i et nyt arbejde, siger Kurt Kristian Nielsen, næstformand i 3F Holstebro.

Inwido Denmark oplyser, at vinduesproduktionen på Nybovej bliver lukket ned i løbet af første halvår 2016 med forventet afslutning inden juli. Ifølge 3F i Holstebro er der muligheder for, at de fyrede medarbejdere kan finde et nyt job.

- Vi mærker, der er et opsving i gang lige nu. Vi håber, det bliver så fast, så de hurtigt kan komme i arbejde igen. Men det er mange på en gang, siger Kurt Kristan Nielsen.

På den korte bane vil PRO TEC Vinduers nuværende ordrebeholdning blive produceret og leveret som aftalt med kunderne. På længere sigt vil kun den bedste og lønsomme del af PRO TECs vinduessortiment blive videreført.

Inwido Denmark har hovedsæde i Aalborg og beskæftiger 800 medarbejdere på landsplan.