Tillidsmand: Dystre udsigter for lokalpolitiet

Flere organisationsændringer er på vej hos politiet, og det får store konsekvenser på de lokale politistationer.

Politi.dk logo.jpg

Der er nye tider på vej hos lokalpolitiet i Ringkøbing og Skjern. Jens Erik Damgaard, der er tillidsmand for 40 politik, har længe argumenteret imod de organisationsændringer, der er på vej. De betyder blandt andet, at stationen i Ringkøbing ikke længere får en vicepolitiinspektør som stationsleder, skriver Ringkøbing Folkeblad.

Stærkt utilfredsstillende lyder det fra Jens Erik Damgaard.

- Der er tale om en klar nedgradering af vores station. Ved politikredsreformen sidestillede man de syv gamle politikredse ved at sikre alle en vicepolitiinspektør som lokal stationsleder. Det gør man op med nu. Fremover får vi en leder i Herning. Det samme sker i Skive, som skal ledes fra Viborg. Dermed forsvinder ligeværdigheden, og det går både hårdt ud over vores selvforståelse og arbejdsmoral, siger Jens Erik Damgaard.

Et svækket lokalpoliti

Tillidsmanden antyder også, at borgerne kommer til at mærke forskel, selvom den døgnbemandede politipatrulje bevares.

- Det vil svække os, at prioriteringen af arbejdsopgaverne fremover sker fra Herning. Vi kommer til at stå helt uden lokal pondus. Hvad sker der, når vi skal spare næste gang. Hvem vil så kæmpe for ressourcerne i vores område, når vi ikke har en lokal chef?

Det lokale politi er i forvejen spændt hårdt for. Bevogtningsopgaver ved grænsen trækker fortsat på den lokale bemanding, og når de kommer hjem, skal de afspadsere. Ifølge Damgaard skal der skæres stillinger hos Midt- og Vestjyllands Politi for at få lønkronerne til at række, og dermed vil de lokale stationer blive endnu mere udsat.

Jens Erik Damgaard frygter også, at der på et tidspunkt kun vil være rutinemæssige opgaver tilbage på de lokale stationer. Det vil gøre det mindre attraktivt for yngre politifolk at søge ud mod de lokale områder.