Tillidsfolk udvandrer - nu indkalder Kühnau til krisemøde

Fredag er der krisemøde i Region Midtjylland. Det sker efter, at medarbejdernes repræsentanter i samarbejdsudvalget torsdag forlod et møde.

Sammen med Jette Ohlsen forlod Anja Laursen torsdag et møde i samarbejdsudvalget i Region Midtjylland.
Sammen med Jette Ohlsen forlod Anja Laursen torsdag et møde i samarbejdsudvalget i Region Midtjylland.
Foto: Arkivfoto TV MIDTVEST

Torsdag valgte de to næstformænd i Region Midtjyllands samarbejdsudvalg, Anja Laursen og Jette Ohlsen, at forlade et møde i udvalget.

- Vi har stille og roligt fortalt, hvad det har gjort ved os. Vi har bedt dem (regionens ledelse, red.) om at tænke sig om, og det har de tydeligvis gjort, siger Anja Laursen, der også er kredsformand i Dansk Sygeplejeråd i Midtjylland, til TV MIDTVEST.

Fredag kl. 10 er de inviteret til krisemøde hos regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der kalder situationen usædvanlig og alvorlig.

Direktørfyringer en udløsende faktor

Dramatikken i Region Midtjylland sker efter, at to direktører i Hospitalsenhed Midt mandag fratrådte deres stillinger.

- Vi anerkender fuldstændig ledelsesretten, men anfægter metoderne, ledelsen gør brug af. Det skaber utryghed hos medarbejderne, at de mandag finder ud af gennem pressen, at deres ledelse er fratrådt, uddyber Anja Laursen.

Regionsrådsformand: Uholdbart

Sådan som dagens møde i samarbejdsudvalget udviklede sig, er det nødvendigt at kigge hinanden i øjnene og få talt ud.

-  Jeg har brug for at have et møde med dem i morgen, fordi det er uholdbart, at medarbejdersiden forlader et møde, siger Anders Kühnau.

- Det er usædvanligt, og det betragter jeg med alvor, og det er også derfor, jeg indkalder til et møde. Det gode samarbejde, vi har, skal fortsætte.