Tilfredshed hos medarbejdere giver høj arbejdsglæde

I Lemvig Kommune forsøger de at øge arbejdsglæden hos deres medarbejdere ved blandt andet at lytte til deres behov.

Henrik Breinholdt er tillidsmand for pædagogerne ved Lemtorpskolen i Lemvig.
Henrik Breinholdt er tillidsmand for pædagogerne ved Lemtorpskolen i Lemvig.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det er få ting, der kan gøre, at arbejdsglæden stiger. Det kan eksempelvis være, når medarbejderne føler, at de bliver hørt af arbejdsgiverne.

På Lemtorpskole i Lemvig kan man se, hvad det gør ved glæden hos medarbejderne, når de bliver hørt af deres arbejdsgivere, nemlig kommunen.

- Det betyder da, at vi kan se os selv i øjnene med det arbejde, vi udfører med børnene, siger Henrik Breinholdt, som er tillidsmand for pædagogerne på Lemtorpskolen.

Da det blev besluttet, at skolen og SFO’en skulle bo i de samme bygninger, blev pædagogerne inviteret med i ombygningsprocessen, og det er ifølge tillidsmanden for pædagogerne årsagen til, at SFO’erne i dag har de muligheder, som den har i dag.

- Selvom skolen egentlig havde et sløjdlokale, så prioriterede vi at få så mange af de kreative værksteder så tæt på SFO’en, som vi kunne, siger Henrik Breinholdt.

Trivsel blandt de ansatte er vigtigt for ledelsen i Lemvig Kommune. Og det smitter af flere steder. Blandt andet på landsdelens laveste sygefravær. Ifølge kommunaldirektøren er gode rammer en af de vigtige faktorer.

- Filosofien i Lemvig Kommune er, at vi vil give medarbejderne nogle gode arbejdsforhold, nogle gode rammer at være i, nogle gode bygninger og sørge for, at de har det godt på deres arbejde. , siger kommunaldirektør ved Lemvig Kommune, Lars Keld Hansen.

Opskriften på den gode trivsel ligger dog ikke udelukkende i murstene. I Lemvig Kommune har de sørget for, at ikke alle goderne er skrællet helt væk, også selvom det koster lidt, mener de, det kan betale sig i den sidste ende.

- Vi prøver at give nogle forhold, der gør, at vi både kan have nogle velfærdsordninger, som vores personale kan benytte, hvis de skulle få en skavank i forbindelse med deres arbejde, siger Lars Keld Hansen.  

2:20
Det betyder rigtigt meget for ansatte i kommunerne, når de føler at der bliver lyttet til dem. Det giver arbejdsglæde og mindre sygdom. Og det har de forstået i Lemvig, hvor kommunens indsats på området gjorde dem til en af nordens bedste arbejdspladser.